Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Την Τετάρτη στο Λιανοκλάδι το πρώτο ηλεκτροκίνητο τρένο

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται τα συνεργεία κατασκευής της ηλεκτροδότησης της σιδηροδρομικής γραμμής από τον Πειραιά μέχρι το Λιανοκλάδι καθώς την ερχόμενη Τετάρτη στις 6 του μήνα με παρόντα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα γίνει για πρώτη φορά η διαδρομή από τον Πειραιά μέχρι το Λιανοκλάδι με ηλεκτροκίνητο τρένο.

Όπως τουλάχιστον έχει προσδιοριστεί από το αρμόδιο υπουργείο μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί το σύνολο των εργασιών, θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη διαδρομή με ηλεκτροκίνητο τρένο και στη συνέχεια μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών πλέον η ηλεκτροκίνηση θα φτάσει μέχρι το Λιανοκλάδι.

Η επίσκεψη των επιτελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία έχει σαν θέμα τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με τους λιμένες, θα ξεκινήσει τη σημερινή μέρα όπου θα υπάρξει μια συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συγκεκριμένη ομάδα των επιτελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης μετέχει και ο συντονιστής του διαδρόμου Ανατολική Μεσόγειος των Διευρωπα1κών Δικτύων Μεταφορών ο κ. Mathieu Grosch, Coordinator of the Orient /East– Med Corridor of TEN-T έτσι ώστε να τεθούν επί τάπητος και να συζητηθούν αλλά και να επιθεωρηθούν ολοκληρωμένα και υπό εξέλιξη έργα υποδομών μεταφορών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για σήμερα έχει προσδιοριστεί και συνάντηση με τις διοικήσεις διαφόρων φορέων ενώ για αύριο έχει προγραμματιστεί ξενάγηση του κλιμακίου στους χώρους του εμπορευματικού κέντρου του Θριασίου πεδίου.Παράλληλα όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πάρουν μέρος και σε μια ημερίδα η οποία οργανώνεται με θέμα «Συνδυασμένες μεταφορές και ο ρόλος της Ελλάδας».

Η ημερίδα θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου διοίκησης του εμπορευματικού κέντρου και μετά το τέλος των εργασιών της ημερίδας θα γίνει τριμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας-Βουλγαρίας και Ρουμανίας με θέμα τις διακρατικές μεταφορές.

Πρόκειται ουσιαστικά για την σιδηροδρομική διασύνδεση των λιμανιών της Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης με τρία βασικά λιμάνια της Βουλγαρίας του Μπουργκάς, Βάρνα και Ρουσέ.

Την Τετάρτη, όπως άλλωστε έχουμε σημειώσει, το κλιμάκιο θα βρεθεί στο Λιανοκλάδι ολοκληρώνοντας το παρθενικό ταξίδι με ηλεκτροκίνητο τρένο και στη συνέχεια θα επισκεφτεί την μεγαλύτερη καλωδιωτή σιδηροδρομική γέφυρα των Βαλκανίων, τη γνωστή γέφυρα 26, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης στην περιοχή της Εκκάρας Δομοκού.

Την επόμενη ημέρα, το κλιμάκιο θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και θα επισκεφτεί με τον Γενικό Γραμματέα κ. Θάνο Βούρδα και εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης και τα υπό εξέλιξη έργα του Μετρό στην πόλη.

Λίγα 24ωρα πριν ο κ. Χρήστος Σπίρτζης ενημέρωνε ότι τα υπολειπόμενα έργα στο τμήμα Λιανοκλάδι - Δομοκός θα παραδοθούν το καλοκαίρι, αλλά δεν δεσμεύτηκε για το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας της ηλεκτροκίνητης γραμμής, γιατί, όπως είπε, θα χρειαστούν πολλά δοκιμαστικά δρομολόγια. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου