Τρίτη 3 Απριλίου 2018

ΟΣΥ (πρώην ΗΛΠΑΠ): Ιστορικό δρομολόγιο μέσα στον χρόνο...

Την ευκαιρία για μια βόλτα στο παρελθόν με συγκοινωνίες της παλιάς εποχής έδωσε σε πολλούς κατοίκους του Πειραιά ο πρώην ΗΛΠΑΠ την Κυριακή των Βαΐων. Μια βόλτα που πραγματοποιείτε ανελλιπώς τα τελευταία 22 χρόνια, με το τρόλλεϋ FIAT του 1939

Μετά την απορρόφηση του ΗΛΠΑΠ, από την πρώην ΕΘΕΛ (ΟΣΥ), στην «παρέα» έχει προστεθεί το παλιό αστικό λεωφορείο SCANIA VABIS, καθώς και το ρωσικό τρόλλεϋ του 1983.

Έτσι και φέτος, ο πρώην ΗΛΠΑΠ, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, άνοιξε το παλιό Α/Σ των τρόλλεϋ στον Πειραιά για να φιλοξενήσει το πλήθος του κόσμου, που έτρεξε να δει από κοντά και να φωτογραφίσει τα ιστορικά οχήματα.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή την ομολογουμένως επιτυχημένη εκδήλωση.

Ενώ για πρώτη φορά φέτος η «βόλτα» καλύφτηκε τηλεοπτικά από την εκπομπή του ALPHA (ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΕΣΗ).

Από τους εκατοντάδες επισκέπτες που βρέθηκαν στο αμαξοστάσιο λίγοι ήταν οι τυχεροί που απόλαυσαν τη διαδρομή Καστέλλα - Πασαλιμάνι λόγω της μικρής χωρητικότητας των οχημάτων. 

Ωστόσο, όλοι είχαν την ευκαιρία να εισέλθουν στο εσωτερικό των οχημάτων και να δουν από κοντά τις θέσεις που κάθονταν οι επιβάτες και οι εισπράκτορες, να παρατηρήσουν τα μεγάλα τιμόνια, το γεγονός ότι οι θέσεις ήταν σιδερένιες καθώς και τα διαφορετικού τύπου παράθυρα και τις χειρολαβές.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:


Πηγή βίντεο: Facebook (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΛΠΑΠ)


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου