Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία από τη Volvo

Στο πλαίσιο του προγράμματος «ElectriCity», μέσω του οποίου η Volvo Buses πραγματοποιεί πιλοτικές δοκιμές ηλεκτρικών λεωφορείων της στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας από το 2015, από τον Ιούνιο του 2018 αναμένεται να δοκιμάσει δύο νέα αρθρωτά ηλεκτροκίνητα λεωφορεία στην γραμμή «16» της σουηδικής πόλης. 

Τα δύο νέα οχήματα της εταιρείας που αναμένεται να δοκιμαστούν υπό πραγματικές συνθήκες χρήσης στο Γκέτεμποργκ, έχουν συνολικό μήκος 18,7μ. και μπορούν να μεταφέρουν έως και 135 επιβάτες, εκ των οποίων οι 38 είναι καθήμενοι. 

Πέραν των τεσσάρων διπλών θυρών και της προσεγμένης χωροταξικής διαρρύθμισης στο εσωτερικό, η οποία καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες τόσο των όρθιων όσο και των καθήμενων επιβατών, στον εξοπλισμό τους θα περιλαμβάνονται ακόμη στοιχεία όπως η δωρεάν παροχή πρόσβασης στο διαδίκτυο (WiFi), σημεία φόρτισης κινητών τηλεφώνων καθώς και προηγμένες υπηρεσίες τηλεματικής που θα ενημερώνουν τους επιβαίνοντες για πολλαπλές πληροφορίες αναφορικά με τις κυκλοφοριακές συνθήκες κατά μήκος του δρομολογίου. 

Παράλληλα, κατά μήκος της διαδρομής «16», θα δημιουργηθούν δύο νέες στάσεις όπου τα ηλεκτροκίνητα αυτά λεωφορεία θα μπορούν να φορτίζουν τις μπαταρίες τους ενώ, δεδομένου ότι οι εν λόγω στάσεις θα έχουν εξελιχθεί με βάση το σύστημα «OppCharge», θα επιτρέπεται σε αυτές η φόρτιση και ηλεκτροκίνητων λεωφορείων άλλων κατασκευαστών. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου