Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Βελτιωμένη προσφορά για την ΕΕΣΣΤΥ θα ζητήσει το ΤΑΙΠΕΔ

Βελτίωση της προσφοράς που κατέθεσε για την απόκτηση της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) θα ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Σήμερα, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, προκειμένου να ανοιχθεί ο φάκελος της μοναδικής δεσμευτικής προσφοράς που κατατέθηκε, στις 6 Μαρτίου 2018, μετά από σειρά παρατάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία αποσφραγίστηκε, ανέρχεται σε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που η αξία της εταιρείας, σύμφωνα με την αποτίμηση του ΤΑΙΠΕΔ κυμαίνεται σε ποσό που υπερβαίνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ. 

Η κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς από την ιταλική πια…ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς η εταιρεία εξαγοράστηκε από την Ferrovie Dello Stato Italiane μέσω του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, δεν αποτέλεσε έκπληξη. 

Με την κίνησή τους αυτοί οι Ιταλοί θα εδραιώσουν την κυρίαρχη θέση τους στη σιδηροδρομική αγορά της Ελλάδας. Σε μια φάση μάλιστα που η είσοδος νέων παικτών βρίσκεται ακόμη στα πρώτα της -δειλά θα έλεγε κανείς- βήματα.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου