Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Φ. Γεννηματά: Είμαστε αντίθετοι στις πολιτικές εκχώρησης των δημόσιων συγκοινωνιών

Το Κίνημα Αλλαγής «είναι απέναντι στους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που για να καλύψουν την ανικανότητα και την ανεπάρκειά τους να διαχειρισθούν τα μεγάλα εθνικά θέματα και να εγγυηθούν την οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση, επιλέγουν τον διχασμό και την πόλωση», τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με θέμα: «Οι αστικές μεταφορές στην υπηρεσία του πολίτη - παρόν και μέλλον».

Πρόσθεσε ότι «είναι απέναντι και στη ΝΔ που ενδιαφέρεται μόνο για τους λίγους και ισχυρούς, που θεωρεί τις κοινωνικές ανισότητες ως φυσικό φαινόμενο, και τα αφήνει όλα να τα λύσει η αγορά».

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι δεν «περιμένουμε κάτι καλύτερο από κυβέρνηση που με τις πράξεις της ζημίωσε με 200 δισ. ευρώ τη χώρα και που ακόμη και τώρα μας εγκλωβίζει στο 4ο άτυπο μνημόνιο και σε διαρκή επιτήρηση. Δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό και από τη Νέα Δημοκρατία».

Επίσης υπενθύμισε ότι παραδόθηκαν οι δημόσιες συγκοινωνίες στο Λεκανοπέδιο, με λειτουργικό πλεόνασμα, φθηνό εισιτήριο και αξιοπρεπείς συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών εξαίροντας τα πολιτικά και διοικητικά στελέχη που συνέβαλαν σ’ αυτό όσο και τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα του χώρου που εν μέσω κρίσης έβαλαν γερά πλάτη για να γίνουν οι κοινοί στόχοι πραγματικότητα.

Άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ λέγοντας: «Οδήγησαν με τους λαϊκισμούς τους σε μεγάλα ελλείμματα, που έφεραν ως αποτέλεσμα την αύξηση του εισιτηρίου, ελλείμματα που σε τελική ανάλυση μεταφέρουν το βάρος στις πλάτες των πολιτών. Διέλυσαν το συγκοινωνιακό έργο. Για παράδειγμα δεν κυκλοφορούν παρά τα μισά σχεδόν λεωφορεία και αυτά σε κακή κατάσταση. Ούτε κουβέντα για «εξυπηρέτηση και ποιοτική μεταφορά». 

Κατάφεραν, αντί να εκσυγχρονίσουν το σύστημα με το ηλεκτρονικό εισιτήριο να δημιουργήσουν ένα χάος με απίστευτες ουρές. Ούτε αυτό δεν διαχειρίστηκαν σωστά. Εξάντλησαν τον σχεδιασμό τους, στο ρουσφέτι, στην ανάπτυξη πελατειακών σχεδίων, στον μικροκομματικό έλεγχο των οργανισμών».

Η κ. Γεννηματά προχώρησε ένα ακόμη βήμα την κριτική της υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση εντάσσει και τις αστικές συγκοινωνίες στο ελεγχόμενο από την Τρόικα «Υπερταμείο» προετοιμάζοντας εν κρυπτώ την με προνομιακούς όρους εκχώρησή τους σε ξένα συμφέροντα.

«Και προσέξτε: επειδή ορισμένοι θεωρούν ως θέσφατο την «ιδιωτικοποίηση», η έως χθες υπό δημόσιο έλεγχο ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκχωρήθηκε με εξοργιστικά χαμηλό τίμημα σε κρατική εταιρεία αλλά ξένου κράτους. 

Πραγματικά τραγελαφικές καταστάσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι από τις βασικές προτεραιότητες είναι η βελτίωση της ποιότητας των αστικών συγκοινωνιών και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER