Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ζάκυνθος: Πρωτοβουλία ΚΤΕΛ για σωστή αστική συγκοινωνία στην πόλη

Σημαντική πρωτοβουλία για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού αλλά και των επισκεπτών έλαβε η διοίκηση του ΚΤΕΛ Ζακύνθου δρομολογώντας σε συνεργασία με το Δήμο την αστική συγκοινωνία στην πόλη θα απασχολήσει την Επιτροπή Διαβούλευσης.

Ένα θέμα που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν αλλά αυτή τη φορά με θετικές εξελίξεις ως προς την λειτουργία της μέσα στην προσεχή σεζόν. 

Το ΚΤΕΛ, μάλιστα, προσανατολίζεται στην ενίσχυση του στόλου του με δύο mini bus, μήκους 6 μέτρων, τα οποία δε θα έχουν καμία σχέση με τα λεωφορεία που πραγματοποιούσαν τα αστικά δρομολόγια κατά το παρελθόν και αντιμετώπιζαν δεκάδες προβλήματα στους δρόμους της πόλης. 

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ζακύνθου, Διονύσης Κακολύρης, επεσήμανε πως “βρισκόμαστε σε συνεργασία με το Δήμο Ζακύνθου, ωστόσο, πρέπει η απόφαση να περάσει από Επιτροπή Διαβούλευσης και ακολούθως από Δημοτικό Συμβούλιο για να προχωρήσουμε. 

Στόχος κατά τη θερινή περίοδο να μην υπάρχει αναμονή των επιβατών, αλλά εξυπηρέτηση με συχνά δρομολόγια προς διάφορους προορισμούς αλλά και μέσα στην πόλη”. 

Αν και τα νέα είναι θετικά, ο κ. Κακολύρης τονίζει πως αν δεν γίνουν σύσσωμες προσπάθειες, η αστική συγκοινωνία δεν θα λειτουργήσει σωστά, θυμίζοντας μάλιστα και την λειτουργία της μερικά χρόνια πριν, που λόγω κίνησης, τα λεωφορεία αργούσαν πολύ έχοντας μάλιστα να αντιμετωπίσουν και τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Τρεις νέες γραμμές 
Ερωτηθείς σχετικά διευκρίνισε πως, η αστική συγκοινωνία θα διαθέτει δυο νέα λεωφορεία τύπου mini bus, τα οποία θα μπορούν με ευκολία να κινούνται στους δρόμους της πόλης χωρίς τα προβλήματα του παρελθόντος. 

Ο ίδιος επισημαίνει: “Αυτά θα είναι δυο mini-bus, 6 μέτρα, τύπου σπρίντερ, αυτά δηλαδή που γυρίζουν τα τουριστικά σημεια, πολύ στενά, ώστε να μπορούν να εκτελούνται δρομολόγια μέσα στην πόλη”.  

Ο κ. Κακολύρης αναφέρθηκε και στις 3 γραμμές που προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΤΕΛ και οι οποίες θα εξυπηρετούν μεταξύ άλλων, την πόλη, τις οδούς Τερτσέτη και Αγίων Σαράντα, τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ, το Νοσοκομείο, το Κρυονέρι, τον Άγιο Λάζαρο αλλά και τις Εργατικές Κατοικίες, παλιές και νέες. 

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης ώστε να μπορούν οι πολίτες να αφήνουν τα οχήματα τους. Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί υπόψη και η ανάγκη μετακινήσεων που θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν , από τους πολλούς επισκέπτες που αναμένονται στη Ζάκυνθο τους μήνες που θα ακολουθήσουν. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER