Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Ζάκυνθος: Αστική συγκοινωνία στην Πόλη τους επόμενους μήνες σχεδιάζουν Δήμος και ΚΤΕΛ

Η προοπτική λειτουργίας της πολυσυζητημένης αστικής συγκοινωνίας στην Πόλη της Ζακύνθου είναι αντικείμενο συζητήσεων που έχουν ξεκινήσει ήδη ανάμεσα στο Δήμου Ζακύνθου και τη διοίκηση του ΚΤΕΛ και όπως ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΚΤΕΛ Δ. Κακολύρης, είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν θετικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

Όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο, το ΚΤΕΛ προσανατολίζεται στην ενίσχυση του στόλου του με δύο mini bus, μήκους 6 μέτρων, τα οποία δε θα έχουν καμία σχέση με τα λεωφορεία που πραγματοποιούσαν τα αστικά δρομολόγια κατά το παρελθόν και αντιμετώπιζαν δεκάδες προβλήματα προσπέλασης μέσα στην Πόλη.

Η ανάγκη λειτουργίας αστικής συγκοινωνίας καθίσταται όλο και πιο επιβεβλημένη, καθώς τα τελευταία χρόνια η πρόσβαση στην Πόλη με αυτοκίνητο γίνεται όλο και πιο δύσκολη .

Οι ελεύθεροι χώροι στάθμευσης είναι ελάχιστοι, ενώ είναι γνωστός ο σχεδιασμός του Δήμου για πεζοδρομήσεις τις οποίες προβλέπει η κυκλοφοριακή μελέτη που έχει ήδη ψηφιστεί, αλλά παραμένει ανεφάρμοστη! 

Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί υπόψη και η ανάγκη μετακινήσεων που θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν, από τους πολλούς επισκέπτες που αναμένονται στη Ζάκυνθο τους μήνες που θα ακολουθήσουν.

Παρά το γεγονός ότι στις περισσότερες πόλεις ανά την Ελλάδα, οι αστικές συγκοινωνίες μετρούν δεκαετίες λειτουργίας, στην Πόλη της Ζακύνθου το εγχείρημα που έγινε κατά το παρελθόν από τον Μητροπολιτικό Δήμο Ζακυνθίων δεν ήταν πετυχημένο εξαιτίας αφενός της ακαταλληλότητας των λεωφορείων που χρησιμοποιήθηκαν, αφετέρου της μηδενικής ανταπόκρισης από το επιβατικό κοινό.

Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια και από τη μια το υψηλό κόστος της βενζίνης, από την άλλη η έλλειψη ελεύθερων χώρων στάθμευσης στην Πόλη, μπορεί να στρέψει το επιβατικό κοινό στις διευκολύνσεις που παρέχει ένα αστικό δρομολόγιο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κακολύρης οι συζητήσεις με το Δήμο βρίσκονται σε καλό δρόμο με στόχο η συγκοινωνία μέσα στην Πόλη να ξεκινήσει από φέτος το Καλοκαίρι.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ένα δρομολόγιο που θα περιλαμβάνει το Κρυονέρι, το Νοσοκομείο, τις Εργατικές Κατοικίες ( νέες και παλιές) τις οδούς Τερτσέτη, Αγίων Σαράντα, Άγιο Λάζαρο ενώ θα υπάρχει διασύνδεση και με τον σταθμό του ΚΤΕΛ.

«Σκοπός μας είναι να έχουμε δύο μικρά λεωφορεία που ανά μισάωρο θα κινούνται περιμετρικά της Πόλης»ανέφερε, συμπληρώνοντας πως εγκαίρως έχει ξεκινήσει και η προετοιμασία για την τουριστική περίοδο.

«Ξεκινάμε από τώρα τον προγραμματισμό για τα αστικά δρομολόγια κατά τη θερινή περίοδο ώστε να μην υπάρχει αναμονή των επιβατών, αλλά εξυπηρέτηση με συχνά δρομολόγια προς διάφορους προορισμούς. Ήδη από πέρυσι είχαμε ενισχύσει τα δρομολόγια μας προς Τσιλιβή, Καλαμάκι και Βασιλικό» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- , τονίζοντας πως ήδη έχουν γίνει κάποιες επαφές με μεγάλα τουριστικά γραφεία ώστε οι επισκέπτες να έχουν καλή ενημέρωση για το πρόγραμμα των δρομολογίων με το που φτάνουν στο νησί! 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου