Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

ΥΠΟΙΚ: Καμία αλλαγή για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο

Απόφαση με την οποία θα συνεχίσει να δίνεται στο Δημόσιο το ανθυγιεινό και επικίνδυνο επίδομα υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Όπως αναφέρεται από το υπουργείο, η αναφερόμενη στις σχετικές διατάξεις ημερομηνία, περί επιφύλαξης της επικείμενης ευθυγράμμισης του σχετικού καθεστώτος με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία έως τις 31/12/2017, είναι ενδεικτική.

Συνεπώς, οι υπηρεσίες εκκαθάρισης των αποδοχών εξακολουθούν να καταβάλλουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους δικαιούχους υπαλλήλους στο ίδιο ύψος με τους ίδιους όρους και τις ίδιες προϋποθέσεις.

Το άρθρο 18 του ν. 4354/2015 έχει ως εξής:

"Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας της παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 4024/2011 εξακολουθεί να καταβάλλεται στο ίδιο ύψος, με τους ίδιους όρους και με τις ίδιες προϋποθέσεις στους δικαιούχους που έχουν οριστεί με τις υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί κατ' εξουσιοδότηση των ανωτέρω διατάξεων, καθώς και αυτών του άρθρου 67 του ν. 4235/2014 (Α' 32), εκτός από τις περιπτώσεις πλήρους απαλλαγής από τα καθήκοντα ή την εργασία τους για συνδικαλιστικούς λόγους με την επιφύλαξη της επικείμενης ευθυγράμμισης του σχετικού καθεστώτος με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία έως τις 31/12/2017". 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER