Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

Τι απαντά το αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου, για την απόλυση οδηγού, μετά την καταγγελία του Εργατικού Κέντρου

Εξηγήσεις δίνει η διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου μετά την καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για απόλυση ενός εργαζόμενου.

Όπως αναφέρει:

"Προς αποκατάσταση της αλήθειας σας γνωρίζομαι τα παρακάτω: 
  1. Το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. τα τελευταία 30χρόνια δεν έχει απολύσει κανένα εργαζόμενο του. 
  2. Οι οδηγοί των λεωφορείων προσλαμβάνονται και απολύονται από τους ιδιοκτήτες τωνλεωφορείων με δική τους ευθύνη. Το Δ.Σ. του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. δεν έχει καμία αρμοδιότητα παρέμβασης επ’ αυτού. 
  3. Για το συγκεκριμένο συμβάν γνωρίζομαι ότι ο ιδιοκτήτης κατέβαλε την αποζημίωση στον οδηγό που απέλυσε επειδή προσέλαβε οδηγό της οικογενείας του. 
  4. Όλοι οι εργαζόμενοι στο Κ.Τ.Ε.Λ. είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν εκτός των άλλων καιπιστοποιητικό υγείας κάτι που ο απολυθείς από τον ιδιοκτήτη του Λεωφορείου δεν έπραξε ποτέ. Το μόνο έγγραφο που υπάρχει στο Κ.Τ.Ε.Λ. είναι μια κατάσταση που αναφέρει ονόματα εργαζομένων χωρίς ποτέ όμως να προσκομισθούν τα πιστοποιητικά Υγείας.
Τα παραπάνω είναι πραγματικά περιστατικά και σε καμία περίπτωση η Διοίκηση του ΑστικούΚ.Τ.Ε.Λ. δεν "προσπαθεί να κατασκευάσει κατηγορίες" όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ε.Κ.Η. τα οποία θα μπορούσε να πληροφορηθεί με ένα απλό τηλεφώνημα.

Τα δε περί "αντιδημοκρατικής και αντισυνταγματικής απόλυσης" όχι στο Δ.Σ. του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ". 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER