Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Με αστικό ΚΤΕΛ η μεταφορά των μαθητών του 10ου Γυμνασίου Βόλου

Λύση στο θέμα της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών του 10ου Γυμνασίου στο σχολείο τους, που μέχρι τώρα διέσχιζαν την επικίνδυνη οδό Διμηνίου. 

Από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές του σχολείου οι οποίοι διαμένουν τόσο στη συνοικία Αγίων Αναργύρων, όσο και στην περιοχή Διμηνίου, θα μεταφέρονται δωρεάν, ασφαλώς και άνετα από συγκοινωνιακά μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Οι μαθητές, οι γονείς και κηδεμόνες θα ενημερωθούν επακριβώς για τις ώρες διέλευσης και στάσης των μέσων μαζικής μεταφοράς από τη Διεύθυνση του σχολείου.

Αυτό ανακοίνωσε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας η οποία σε συνεργασία με το ΤΕΕ Μαγνησίας, τους συλλόγους διδασκόντων, αλλά και το αστικό ΚΤΕΛ κατέληξαν σε αυτή την άμεση λύση. 

Είναι γνωστό το κρίσιμο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι μαθητές του 10ου Γυμνασίου Βόλου, σχετικά με τη μετακίνησή τους από διαδρομή εντελώς ακατάλληλη και επικίνδυνη για τους πεζούς και ιδιαίτερα για τα παιδιά. 

Απόπειρες επίλυσης του προβλήματος πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένα από τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων της Σχολικής Μονάδας, στα πάνω από δέκα χρόνια λειτουργίας του σχολείου. 

Τελευταία προσπάθεια αποτέλεσε η σύσκεψη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, της Διεύθυνσης του σχολείου, του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων με αρμόδιους φορείς. 

Η σύσκεψη αποσκοπούσε στον προσδιορισμό μεσοπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης επίλυσης του προβλήματος και, κυρίως, στον προσδιορισμό άμεσης λύσης του.Τελικά προτάθηκε και προκρίθηκε και εφαρμόζεται η λύση της μεταφοράς με το αστικό ΚΤΕΛ.

Την ικανοποίησή της για τη λύση αυτή εκφράζει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συγχαίρει θερμά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς οι οποίοι συνήργησαν στην εξεύρεσή της. 

Τονίζεται ότι η όλη διαδικασία απέδειξε, για ακόμη μια φορά, ότι η συλλογική προσπάθεια αποτελεί πανάκεια για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος ,που απασχολεί τη σύγχρονη κοινωνία μας και ειδικά τη νέα γενιά. 

Τέλος, σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε συνεργασία με τους προαναφερόμενους φορείς συνεχίζει την προσπάθεια για την εξεύρεση τόσο μεσοπρόθεσμης, όσο και μόνιμης επίλυσης του προβλήματος. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου