Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Για τις 17 Ιουλίου μεταφέρθηκε η δημοπράτηση της Γραμμής 4 του Μετρό Αθήνας

Την πρώτη της παράταση πήρε η δημοπράτηση της κατασκευής της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αττικό Μετρό στο ypodomes.com με απόφαση στις 9.6.2017 η ημερομηνία του διαγωνισμού μετατέθηκε για τις 17 Ιουλίου 2017 μετά από αιτήματα για κάποιες διευκρινίσεις. 

 Το συγκεκριμένο κατασκευαστικό project είναι το μεγαλύτερο στην Αθήνα εδώ και 30 χρόνια καθώς με κόστος 1,5 δισ ευρώ, ξεπερνά το έργο κατασκευής των γραμμών 2 και 3 το 1992. 

Όπως σας έχει αναφέρει το ypodomes.com πρόκειται για την μητέρα των μαχών καθώς σύσσωμη η κατασκευαστική κοινότητα της Ελλάδας αλλά και παγκόσμιοι κατασκευαστικοί όμιλοι θα κληθούν να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συμμαχίες για να κατέβουν στον διαγωνισμό.

Η απόφαση για τη δημοπράτηση έχει ληφθεί στον ΔΣ της Αττικό Μετρό από την προηγούμενη εβδομάδα, αύριο θα σταλεί στην Ε.Ε. για να δημοσιευθεί επίσημα και την Παρασκευή θα αναρτηθεί και στο site της Αττικό Μετρό. 

Να θυμίσουμε ότι αρχικά η πρώτη φάση που αφορά την προεπιλογή θα ξεκινούσε στις 30 Ιουνίου 2017. Η διαδικασία θα είναι μακρά και περίπου σε ένα χρόνο από τώρα τα σχήματα που θα προκριθούν θα κληθούν να δώσουν τις τεχνικές αρχικά και κατόπιν τις οικονομικές προσφορές τους.

Τα έργα εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, αναμένεται να ξεκινήσουν το 2019 και να διαρκέσουν 8 χρόνια (χωρίς να συνυπολογίζονται τυχόν καθυστερήσεις από τυχόν αρχαιολογικά ή άλλα).

Η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη από το ΕΣΠΑ 2014-2020 με ποσό 450εκατ.ευρώ και το υπόλοιπο ποσό από την ΕΤΕπ που για πρώτη φορά καλύπτει ένα μεγάλο έργο υποδομής στη χώρα μας με ποσοστό 75%. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου