Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Βρέθηκε και τρίτος εκρηκτικός μηχανισμός στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι αρχές εντόπισαν και τρίτο εκρηκτικό μηχανισμό σε βαγόνι στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, τον οποίο εξουδετέρωσαν πριν ενεργοποιηθεί.

Σχετικά με τους άλλους δύο που ενεργοποιήθηκαν και προκάλεσαν χάος στη ρωσική πόλη, είχαν εκρηκτική ύλη TNT περίπου 200-300 γραμμαρίων μαζί με καρφιά και γυαλιά, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους νεκρούς και δήλωσε ότι έχει μιλήσει ήδη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τα αίτια των εκρήξεων, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές πώς προκλήθηκαν. Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι οι αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένου αυτού της τρομοκρατικής επίθεσης. 

Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες τους, ιδιωτικές εταιρείες ταξί της Αγίας Πετρούπολης προσφέρθηκαν να μεταφέρουν δωρεάν του συμπολίτες τους που βρίσκονταν στο μετρό της πόλης κατά την έκρηξη, όπως και να τους παράσχουν κάθε αναγκαία βοήθεια για την μετακίνηση τους

Οι εταιρείες απευθύνθηκαν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass, στην Αρμόδια Επιτροπή Συγκοινωνιών της Αγίας Πετρούπολης. 

ΠΗΓΗ: topontiki.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου