Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Στη μακρινή Χιλή υπάρχει ένας σταθμός του Μετρό που λέγεται (και θυμίζει) «Ελλάδα»

Η πρωτεύουσα της Χιλής είναι γνωστή για τις γκαλερί αλλά και τα μουσεία που διαθέτει, τα οποία αναδεικνύουν την πλούσια ιστορία και τις παραδόσεις της.

 Τα τελευταία χρόνια στους σταθμούς του Μετρό του Σαντιάγκο μπορεί κανείς να δει γλυπτά, πίνακες και ψηφιδωτά χάρη σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται MetroArte, μια προσπάθεια δηλαδή της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα «ανοιχτό μουσείο».

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες ένας από αυτούς τους σταθμούς, ο σταθμός Grecia, θυμίζει.. Αρχαία Ελλάδα. 

Στο σταθμό αυτό, που λειτουργεί από τις 7 Μαρτίου του 2014, υπολογίζεται ότι περνούν καθημερινά 22.000 επιβάτες, που απολαμβάνουν 23 επεξεργασμένα αντίγραφα της αρχαίας ελληνικής Τέχνης φτιαγμένα από γύψο, χαλκό και ασήμι, τα οποία απεικονίζουν θέματα- εμβλήματα για τον δυτικό πολιτισμό: Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Τέχνες.

Ανάμεσα στα εκθέματα ξεχωρίζουν ένα αντίγραφο της κεφαλής του Ομήρου, πορτραίτα αθλητών, ένα άγαλμα πυγμάχου και θεατρικές μάσκες.Η έκθεση αυτή στον σταθμό του μετρό του Σαντιάγκο της Χιλής είναι η πρώτη προσπάθεια λειτουργίας ενός μουσείου με αρχαία έργα στη μακρινή λατινοαμερικάνικη χώρα και θυμίζει την έκθεση που βλέπουν οι επιβάτες στη στάση «Ακρόπολη» του αθηναϊκού μετρό.

Για τη δημιουργία της έκθεσης συνεργάστηκαν το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, το Χιλιανό υπουργείο Εξωτερικών, η πρεσβεία της Χιλής στην Ελλάδα και η ελληνική πρεσβεία στη Χιλή.


ΠΗΓΗ: dinfo.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου