Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Πιστώθηκαν οι πρώτες αποζημιώσεις σε ασφαλισμένους Ασπίς και Commercial

Οι πρώτες αποζημιώσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ σε πρώην ασφαλισμένους της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value πιστώθηκαν χθες από τον ασφαλιστικό εκκαθαριστή, ανοίγοντας τη διαδικασία της καταβολής αποζημιώσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κ. Ελπινίκης Καράμπαλη που έχει αναλάβει τη διαδικασία της πιστοποίησης και της καταβολής των αποζημιώσεων, τα πρώτα 10 εκατ. ευρώ σε σύνολο 100 εκατ. ευρώ που έχει αποφασιστεί να δοθούν, διατέθηκαν για την κάλυψη 1.488 συμβολαίων της Ασπίς Πρόνοια και 1.856 συμβολαίων της Commercial Value.

Οι συνολικές απαιτήσεις τους ανέρχονται ωστόσο σε 262 εκατ. ευρώ, ενώ τα χρήματα που εκτιμάται ότι είναι διαθέσιμα είναι περίπου 100 εκατ. ευρώ και προέρχονται από ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία των δύο εταιρειών. Η προκαταβολή που δόθηκε είναι μέρος της απαίτησης των 70.000 δικαιούχων, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν σταδιακά τους επόμενους μήνες.

Ο αριθμός των συμβολαίων που παίρνουν μέρος της αποζημίωσης δεν συμπίπτει κατ’ ανάγκη με τον αριθμό των ασφαλισμένων, στον βαθμό που ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο έχει συνήθως παραπάνω από έναν δικαιούχο ή συνδικαιούχο ασφαλισμένο, ενώ από την άλλη υπάρχουν και ασφαλισμένοι -κυρίως της Ασπίς Πρόνοια- που είχαν συνάψει πάνω από ένα ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Σε εκκρεμότητα είναι επίσης μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων που έχει καταφύγει δικαστικά, αμφισβητώντας π.χ. το ποσό που τους είχε αναγνωριστεί. 

ΠΗΓΗ: osydrivers.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου