Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Γερμανία: Συνελήφθη ο δράστης της σοκαριστικής επίθεσης σε γυναίκα σε σταθμό μετρό στο Βερολίνο

Σύμφωνα με τα γερμανικά μίντια είναι ένας 27χρονος με καταγωγή από τη Βουλγαρία και πλούσιο ποινικό μητρώο. 

Ο δράστης συνελήφθη χάρη σε τηλεφώνημα αγνώστου που τον αναγνώρισε μέσα σε λεωφορείο στο Βερολίνο και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν μετά από επιχείρηση σε στάση που έκανε το όχημα στο οποίο επέβαινε. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του ενώ επίσημες ανακοινώσεις από τις αρχές αναμένονται σήμερα. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας συνελήφθη το Σάββατο στις 16:30 κατά την άφιξη στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Omnibus.  

Μέχρι στιγμής, κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αλλά ενδέχεται να κατηγορηθεί και για δολοφονική απόπειρα όταν οι έρευες ολοκληρωθούν καθώς η ιατρική γνωμάτευση αναφέρει πως το θύμα του θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί από την πτώση και το χτύπημα που της έδωσε. 

Η υπόθεση της επίθεσης είχε προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση στη Γερμανία, αλλά και διεθνώς αφότου οι αρχές δημοσιοποίησαν το βίντεο που έδειχνε το πώς έγινε το περιστατικό.

Ο δράστης δεν κατονομάζεται πλήρως από τις αρχές που τον αναφέρουν ως Svetoslav S. Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε βουλγαρικά μέσα είναι ήδη γνωστός στις εκεί αρχές για ληστείες και κλοπές. 

Είναι επίσης πατέρας τριών παιδιών και η οικογένειά του διαμένει στη Βουλγαρια. Στο βίντεο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα από την αστυνομία διακρίνονται τουλάχιστον τρεις ακόμη άντρες να τον συνοδεύουν και οι δύο είναι αδέλφια του, σύμφωνα με το RT. 

Tα βουλγαρικά μέσα δημοσίευσαν φωτογραφίες του καθώς το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και εκεί μετά την αποκάλυψη της καταγωγής του. 

Οι αρχές φαίνεται πάντως πως είχαν ταυτοποιήσει το δράστη από μέρες και τον αναζητούσαν καθώς αναφέρεται πως υπήρξε επαφή των γερμανικών αρχών με την αστυνομία της Βουλγαρίας προκειμένου να ερευνηθεί αν ο δράστης είχε διαφύγει στην πατρίδα του για να μη συλληφθεί. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου