Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Κέρκυρα: Μετ’ εμποδίων η προσεγγιση στο ΚΤΕΛ

Μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι επιβάτες του Υπεραστικού ΚΤΕΛ προκειμένου να φτάσουν στο νέο σταθμό αφιξο-αναχωρήσεων που βρίσκεται πλέον σε απόσταση 1 χιλιομέτρου, περίπου, από την πλατεία Σαρόκου, στον περιφερειακό του αεροδρομίου. 

Τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι το πεζοδρόμιο στην Δονάτου Δημουλίτσα, απέναντι από τη Βίλλα Ρόσα και η σύνδεση του σταθμού με την πόλη, με λεωφορείο.

Η σύνδεση με την πόλη, στην αρχή και για διάστημα δύο μηνών από την εγκατάσταση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στο νέο σταθμό, γινόταν με λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ αλλά αυτό σταμάτησε μετά από παρέμβαση του Αστικού ΚΤΕΛ, το οποίο θεωρεί ότι αποτελεί δικό του μεταφορικό έργο. 

Για το πεζοδρόμιο, ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τάσος Τσιμπούλης δηλώνει ότι έχει προτείνει στο Δήμο Κέρκυρας να κατασκευαστεί με μελέτη του Δήμου και με δωρεά του ΚΤΕΛ στα 100 μέτρα που είναι ανύπαρκτο σήμερα και κατά συνέπεια επικίνδυνο για τους επιβάτες. 

Στο μεταξύ, προτείνει να διαμορφωθεί ένα πρόχειρο πεζοδρόμιο με σήμανση στην άσφαλτο και κώνους προστασίας. Μέχρι να γίνει το πεζοδρόμιο το Υπεραστικό ζητά να μπαίνουν στην πόλη τα λεωφορεία του, τουλάχιστον τα πρωινά δρομολόγια που σε λίγες μέρες θα μεταφέρουν μαθητές, δηλαδή από τις 7.00 το πρωί μέχρι τις 8.15. Για κανένα από τα δύο αιτήματα δεν έχει λάβει απάντηση ακόμη από το Δήμο και την Περιφέρεια.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Αστικού ΚΤΕΛ Αλέξανδρος Πάγκαλης δηλώνει ότι το Αστικό έχει πυκνώσει τα δρομολόγια και προσθέτει έκτακτα όταν υπάρχει μεγάλη επιβατική κίνηση. Όμως τα προβλήματα δεν τελειώνουν. 

Στο σημείο όπου έχει καθιερωθεί η στάση των λεωφορείων, δεν υπάρχει σωστή διάβαση με διαγράμμιση και φανάρια για τα άτομα με αναπηρία. Δεν έχει τοποθετηθεί στέγαστρο διότι δεν έχει εκδοθεί η άδεια από το Δήμο, όπως ενημερώνει ο κ. Πάγκαλης. 

Επίσης τα εισιτήρια διπλής διαδρομής των 1,40 ευρώ που έχει εκδώσει το Αστικό ΚΤΕΛ ειδικά για τη διαδρομή αυτή πωλούνται μόνο στην πλατεία Σαρόκου, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν τα ακριβότερα εισιτήρια μονής διαδρομής των 1,10 ευρώ από τον οδηγό του λεωφορείου. 

Το Αστικό ΚΤΕΛ ζητά από το Υπεραστικό να καθιερώσει μέσα στο σταθμό του χώρο ενημέρωσης των επιβατών και έκδοσης εισιτηρίων για τη σύνδεση με την πόλη, το Υπεραστικό δεν απαντά στο αίτημα αλλά αντιπροτείνει το δικό του αίτημα να του επιτραπεί να κάνουν στάση τουλάχιστον τα πρωινά λεωφορεία στο κέντρο της πόλης. 

ΠΗΓΗ: ert.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER