Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Τρίκαλα: Δεν ακριβαίνει λόγω ΦΠΑ το εισιτήριο στο ΚΤΕΛ

Στην απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ, από 23 σε 24%, στο σύνολο των δαπανών του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων προσανατολίζεται η διοίκηση του συγκοινωνιακού φορέα, σε μία προσπάθεια να μην μετακυλήσει το κόστος στους επιβάτες.

Ήδη, η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ έλαβε σχετική απόφαση, την οποία εισηγείται προς έγκριση από τους μετόχους της επιχείρησης, σε Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα. 


Ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Βασίλης Τζατζάκης τόνισε πως “η πρόταση μη επιβάρυνσης του ΦΠΑ στην τιμή του εισιτηρίου είναι ανταποδοτική προς την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες προς της επιχείρηση”, παρά το γεγονός ότι σε ετήσια βάση η απώλεια εσόδων υπολογίζεται σε μερικές χιλιάδες ευρώ. 

Να σημειωθεί, δε, ότι η τιμή στα εισιτήρια των δρομολογίων του μεταφορικού φορέα παραμένουν “παγωμένα” από το 2011, με εξαίρεση την αύξηση που έγινε στο ΦΠΑ στον ανώτερο συντελεστή (από 13 στο 23%) το καλοκαίρι του 2015, ποσοστό το οποίο ήταν αδύνατο να ενταχθεί στον συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. 



ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου