Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Μετρό μόνο για γυναίκες σκέφτονται στο Μπουένος Άιρες

Να κυκλοφορούν συρμοί του μετρό στο Μπουένος Άιρες μόνο για γυναίκες σκέφτονται στην Αργεντινή, μετά τις πολλές καταγγελίες για παρενόχληση γυναικών στα ασφυκτικά γεμάτα βαγόνια. 

Μέχρι τον Μάιο του 2016 έγιναν 16 καταγγελίες, όσες όλο το 2015, ενώ σε μία περίπτωση ο δράστης φέρεται να εκσπερμάτωσε στα ρούχα μιας κοπέλας.

Πρόταση για την κυκλοφορία συρμών στο δίκτυο μόνο για γυναίκες κατέθεσε η βουλευτής των περονιστών Γκρασιέλα Οκάνια, με τον κυβερνήτη του Μπουένος Άιρες, Οράσιο Λαρέτα, να λέει ότι «αξίζει τον κόπο να δούμε την πρόταση». Αρκετοί, πάντως, είναι και αυτοί που χαρακτηρίζουν την πρόταση ως «μήνυμα οπισθοδρόμησης».

Μετρό με συρμούς μόνο για γυναίκες κυκλοφορούν στο Ρίο ντε Ζανέιρο και το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, στην Πόλη του Μεξικού, καθώς και στο Τόκιο. 

Να σημειώσουμε ότι το μετρό του Μπουένος Άιρες είναι το παλαιότερο στη Λατινική Αμερική και άρχισε να λειτουργεί το 1913. 

Τη δεκαετία του 1930 κυκλοφορούσαν συρμοί μόνο για γυναίκες και παιδιά, ωστόσο, αυτό καταργήθηκε για λόγους ισότητας. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου