Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου απαγορεύει τις διαφημίσεις με «μη ρεαλιστικά σώματα»

Ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν έδειξε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σχετικά με τις διαφημίσεις που κάνουν τις γυναίκες και ειδικότερα, τα νέα κορίτσια να αισθάνονται άβολα, αν το σώμα τους έχει ψεγάδια. 

Ο Καν αποφάσισε πρόσφατα να απαγορεύσει στα μέσα μαζικής μεταφοράς της βρετανικής πρωτεύουσας τις διαφημίσεις που «κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται ντροπή για το σώμα τους ή τους δημιουργούν αίσθημα πίεσης σχετικά με το σώμα τους».

Αιτία για την απόφαση του δημάρχου της βρετανικής πρωτεύουσας στάθηκε, όπως υποστηρίζει ο Τύπος στην χώρα, μια διαφήμιση που εμφανίστηκε στο μετρό του Λονδίνου τον Ιούλιο του 2015 και εμφάνιζε μια νεαρή καλλίγραμμη κοπέλα με αποκαλυπτικό κίτρινο μπικίνι που διαφήμιζε ένα σκεύασμα πρωτεΐνης με λεζάντα: «Είναι το σώμα σας έτοιμο για την παραλία;».

Ο Σαντίκ Καν δήλωσε για το θέμα: «Ως πατέρας δύο έφηβων κοριτσιών, ανησυχώ πολύ για αυτό το είδος της διαφήμισης που μπορεί να εξευτελίζει τους ανθρώπους, ιδιαίτερα τις γυναίκες και να τους κάνει να αισθάνονται ντροπή για τα σώματά τους. Είναι καιρός να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται «πίεση» όταν ταξιδεύει με το μετρό ή με τα λεωφορεία σχετικά με «μη ρεαλιστικές προσδοκίες για το σώμα του» και τόνισε ότι με την απαγορευτική οδηγία που εξέδωσε στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις διαφημιστικές εταιρείες.

Ο οργανισμός Transport for London (TfL), που επιβλέπει τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Βρετανία, έχει τώρα επιφορτιστεί με το καθήκον να εφαρμόσει τον νέο κανονισμό του δημάρχου ενώ παράλληλα, έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα για να επανεξετάσει την στρατηγική των διαφημίσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς της βρετανικής πρωτεύουσας.

Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι τοποθετούνται 12.000 διαφημίσεις σε σταθμούς του μετρό, των τρένων, των τραμ και των λεωφορείων στο Λονδίνο και τις βλέπουν εκατομμύρια Λονδρέζων που ταξιδεύουν με αυτά τα μέσα. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου