Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Εργαζόμενοι του μετρό καταγγέλλουν «φωτογραφικές προαγωγές»

Σε καταγγελία για πιέσεις από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων προς τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προκειμένου «να στελεχωθεί θέση με εντελώς φωτογραφικές διαδικασίες και με το προσόν να γνωρίζει την "ελληνική γλώσσα" ο υποψήφιος» προχωρά μιλώντας στο «Βήμα» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) κ. Σπύρος Ρεβύθης. 

Πρόκειται για θέση υπευθύνου του Γραφείου Επικοινωνίας με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αρμοδιότητα η οποία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εκτελείται ήδη από το υφιστάμενο προσωπικό.

Η ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει συγκεκριμένα ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα εξελίσσεται μια προσπάθεια σύστασης υπηρεσίας με αρμοδιότητες που εκτελούνται ήδη από υφιστάμενο προσωπικό της ΣΤΑΣΥ και το χειρότερο εξ αυτών, με προκήρυξη της εν λόγω θέσης με τυπικές προϋποθέσεις κάλυψης που θεωρούνται τουλάχιστον φωτογραφικές και προκλητικές».

Ανάμεσα στις προϋποθέσεις περιλαμβάνονται οι διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες, η ικανότητα λήψης αποφάσεων και η άριστη γνώση και ευχερής χρήση της ελληνικής γλώσσας. Η ευαισθητοποίηση σε θέματα ασφαλείας είναι επιθυμητή, όπως και το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικής εργασίας, αλλά και η γνώση της αγγλικής γλώσσας.

«Καλούμε την πολιτική ηγεσία καθώς και τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να σταματήσει να παίζει με τη νοημοσύνη μας και να μην επαναφέρει ως θέμα στο ΔΣ της εταιρείας προκηρύξεις που συναντώνται μόνο σε προσωπολατρικά καθεστώτα» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Για «φωτογραφικές προαγωγές» εκ μέρους του υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κάνει λόγο στο «Βήμα» ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ, τονίζοντας ότι «απειλεί το ΔΣ της ΣΤΑΣΥ ότι αν δεν το κάνουν, θα τους ξηλώσει. Προωθεί φίλους του χωρίς κανένα πτυχίο και με έξι μήνες προϋπηρεσία στην εταιρεία».

Την ίδια στιγμή, «δηλώνει (σ.σ. ο υπουργός) αδιάφορος αν οι εργαζόμενοι ως ένδειξη αντίδρασης στα ρουσφέτια, στην αναξιοκρατία και στο βόλεμα ημετέρων απεργήσουν και δεν λειτουργεί το μετρό για δύο ημέρες» λέει ο κ. Ρεβύθης. 

Οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι θα αντιταχθούν σε αυτές τις πρακτικές με κάθε δυνατό τρόπο. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου