Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Ερώτηση στη Βουλή για τη μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση απευθυνόμενος προς τον υπουργό Παιδείας.

Όπως τονίζει ο βουλευτής, με νέα υπουργική απόφαση τίθενται χιλιομετρικές αποστάσεις για το δικαίωμα των μαθητών να μεταφερθούν στα σχολεία. 

Έτσι, ένας μαθητής δημοτικού θα δικαιούται μεταφορά εφόσον μένει 1,5 χλμ. μακριά από το σχολείο του, ένας μαθητής γυμνασίου εφόσον μένει 2,5 χλμ. και ένας μαθητής λυκείου εφόσον μένει 4 χλμ. από το σχολείο του.

Όπως υπογραμμίζει ο βουλευτής «για τις μεταφορές μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες και με δεδομένη την πολιτική περικοπών στην Παιδεία που ακολουθεί το υπουργείο, απεστάλησαν από τις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οι σχετικές φόρμες, τις οποίες καλούνται να συμπληρώσουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και αφορούν σε στοιχεία για την μόνιμη κατοικία των μαθητών. 

Σκοπός της συλλογής των στοιχείων είναι η οργάνωση της μεταφοράς των μαθητών για το σχολικό έτος 2016-2017.

Οι τροποποιήσεις 
Ωστόσο, οι τροποποιήσεις που έχουν γίνει στην ΚΥΑ και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται φαίνεται να δυσχεραίνουν και να περιορίζουν σημαντικά τις μετακινήσεις των μαθητών. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι θα μεταφέρεται δωρεάν από τη νέα σχολική χρονιά μικρότερος αριθμός μαθητών, αφού θα απαιτούνται μεγαλύτερες χιλιομετρικές αποστάσεις, για να ενταχθεί ο μαθητής στο πρόγραμμα».

Ο βουλευτής ζητά από τον υπουργό να επανεξετάσει την εφαρμογή των χιλιομετρικών ορίων της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) και να εξαιρέσει σε κάθε περίπτωση την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από τα μέτρα αυτά, λόγω της μικρής ηλικίας των μαθητών, γιατί θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου