Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Πλοίο προσπάθησε να δέσει στην Καλιφόρνια κι έπεσε στην προβλήτα (Βίντεο)

Μια απίστευτη εμπειρία έζησαν την Πέμπτη (31 Μάρτη) οι επιβάτες ενός τουριστικού πλοίου για κρουαζιέρες παρακολούθησης φαλαινών και όσοι περίμεναν να επιβιβαστούν πάνω του, όταν αυτό αντί να σταματήσει στο προβλεπόμενο σημείο της προβλήτας έπεσε με ορμή πάνω της.

Ευτυχώς, από τους 144 επιβάτες μόλις επτά τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ καταστράφηκε το μπροστινό μέρος του μήκους 150 μέτρων πλοίου και δημιουργήθηκε ένα μεγάλο άνοιγμα στην πολυταξιδεμένη τσιμεντένια προβλήτα του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας.

Το πλήρωμα του Adventure Hornblower ανέφερε ότι μια μηχανική βλάβη είχε ως αποτέλεσμα να κολλήσει το γκάζι να κολλήσει στην μπροστινή θέση. Το πλήρωμα, που έρχονται για να δέσει μαζί με το North Harbor Drive, δεν μπόρεσε να σταματήσει το πλοίο ώστε να αποφευχθεί η συντριβή.

Από τους επτά επιβάτες που υπέστησαν ελαφρούς, κατά κύριο λόγο, τραυματισμούς, τρεις στάλθηκαν στα νοσοκομεία με τραύματα στο λαιμό, την πλάτη και στο πόδι, είπε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής David Gerboth. Οι υπόλοιποι δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες από γιατρούς και έφυγαν.
Ένας επιβάτης που ήταν στην πρύμνη στο ανώτερο κατάστρωμα, όταν συνετρίβη το πλοίο, δήλωσε: “Το πλοίο χτύπησε την αποβάθρα. Το επόμενο πράγμα που άκουσα ήταν τέσσερις εκρήξεις της κόρνας… Χτυπήσαμε αρκετά σκληρά”.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί, οι άνθρωποι που περίμεναν στην ουρά για την επόμενη κρουαζιέρα πήραν χαμπάρι εγκαίρως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και έτρεξαν για να απομακρυνθούν από το σημείο, καθώς το πλοίο έπεσε πάνω στην προβλήτα. Τραπέζια, καρέκλες και άνθρωποι που ήταν στο κατάστρωμα έπεσαν κάτω!

Ένας άλλος επιβάτης, ο οποίος ήταν επίσης στο ανώτερο κατάστρωμα, δήλωσε: “Το είδα να έρχεται γρήγορα. Χτύπησε την αποβάθρα, έκανε γκελ και συνέχισε πάρα πολύ γρήγορα για να σταματήσει. Η γυναίκα δίπλα μου έπεσε, χτύπησε πολύ άσψημα… Το πλήρωμα περπατούσε στο κατάστρωμα φωνάζοντας, “Προσδεθείτε ή κρατηθείτε από κάπου”.

Οι επιβάτες δήλωσαν ότι μετά τη συντριβή, το πλήρωμα ξεκίνησε αν παρέχει τις πρώτες βοήθειες στους τραυματισμένους, βάζοντας παγοσακούλες στους μώλωπες και επιδέσμους στις πληγές. Άνοιξαν το σνακ μπαρ για δωρεάν φαγητό και ποτά, ενώ οι επιβάτες περίμεναν περίπου δύο ώρες για να αποβιβαστούν.

Τα ρυμουλκά χρειάστηκε να τραβήξουν το πλοίο πίσω από την κατεστραμμένη προβλήτα, ώστε να μπορέσουν οι επιβάτες να απομακρυνθούν.

Οι λιμενικές και αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ θα χειριστούν την έρευνα.

"Δεν είμαστε ακριβώς σίγουροι για το τι συνέβη ακόμα", δήλωσε ο Jim Unger, γενικός διευθυντής της Hornblower Cruises and Events, ο οποίος τόνισε ότι η ασφάλεια των επιβατών τους αποτέλεσε πρώτη προτεραιότητα για την εταιρεία.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου