Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Πάτρα: Δεν θα κοπεί ούτε μια μέρα ο Προαστιακός για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή...

Γεμάτοι ικανοποίηση είναι χιλιάδες χρήστες του Προαστιακού Σιδηροδρόμου της Πάτρας μετά τις δύο καλές ειδήσεις που προέκυψαν τελευταία: 

Πρώτα απ' όλα η δέσμευση της ΕΡΓΟΣΕ ότι δε θα διακοπεί ούτε για ένα 24ωρο η κυκλοφορία για το «τρενάκι», καθ' όλη τη διάρκεια που θα εκτελείται το έργο για τη νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή στο τμήμα Ψαθόπυργος - Ρίο - Πάτρα. 

Η δεύτερη καλή είδηση, η δημοσίευση, την Παρασκευή που μας πέρασε, της πρόσκληση για την εκτέλεση του έργου επέκτασης του Προαστιακού προς την Κάτω Αχαΐα, προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλουν τις προτάσεις τους στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020, έργο που συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ. 

Η πρόσκληση που υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, αφορά την υποβολή προτάσεων για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής και των αποβαθρών του Προαστιακού στην υφιστάμενη γραμμή, στο τμήμα από τη στάση του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, μέχρι και την Κάτω Αχαΐα, με μήκος της γραμμής στα 20 χλμ. και προϋπολογισμό 4.5 εκατ. ευρώ. 

Το θέμα της ταυτόχρονης εκτέλεσης εργασιών για τη νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή, από το ύψος του Αγίου Βασιλείου -όπου σήμερα κινείται το «τρενάκι»- μέχρι και την οδό Κανελλοπούλου, είναι φλέγον και θα απασχολεί μηχανικούς και τοπικούς φορείς καθ' όλη τη διάρκεια του έργου (έναρξη μέσα στο 2016 και ορίζοντας υλοποίησης το 2019). 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου