Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί: Απορρίπτουν ελέγχους «αεροδρομίου» στα τρένα

Οι χρονοβόρες διαδικασίες ελέγχου των επιβατών, παρόμοιες με εκείνων των αεροδρομίων, δεν πρόκειται να ισχύσουν για τις υπέρ-ταχείες διεθνείς σιδηροδρομικές μεταφορές, συμφώνησαν οι υπουργοί Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο οι υπάλληλοι των τρένων θα πρέπει να εκπαιδευτούν καταλλήλως ώστε να είναι προετοιμασμένοι για ενδεχόμενες επιθέσεις.

Στη σύνοδο των υπουργών που έγινε στο Λουξεμβούργο, την πρώτη μετά την αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση σε μια υπέρ-ταχεία Thalys τον Αύγουστο, οι υπουργοί των 28 χωρών-μελών της ΕΕ συζήτησαν τρόπους για την ενίσχυση της ασφάλειας στις διεθνείς μεταφορές χωρίς την επιβολή αυστηρών μέτρων, όπως αυτών που ισχύουν στα αεροδρόμια.

Η ασφάλεια στα τρένα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας αφότου επιβάτες αφόπλισαν έναν ένοπλο στην υπέρ-ταχεία που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Άμστερνταμ για το Παρίσι.

Οι υπουργοί συμφώνησαν ότι οι εργαζόμενοι στα τρένα θα πρέπει να εκπαιδευτούν και ότι θα πρέπει να εκπονηθούν σχέδια για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

Η επίτροπος Μεταφορών Βιολέτα Μπουλτς είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκπονήσει μια μελέτη τις επιπτώσεις που θα έχουν τα μέτρα που συζητήθηκαν σήμερα. Επιπροσθέτως, οι χώρες θα αρχίσουν να μοιράζονται μεταξύ τους πληροφορίες σχετικά με την καλύτερη μέθοδο για την αντιμετώπιση επιθέσεων όπως αυτή του Αυγούστου, πρόσθεσε. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER