Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Οι μπόρες ήρθαν στην Αθήνα, ο Δακτύλιος αργεί ακόμα

Η μπόρα των δύο προηγούμενων ημερών η πρωτεύουσα έβγαλε και πάλι τις μεγάλες αδυναμίες της. Οι δρόμοι της πόλης γέμισαν ενώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς δυσκολεύτηκαν λόγω του καιρού.

Το επόμενο διάστημα πάντως αναμένεται να δούμε και πάλι τον Δακτύλιο να ενεργοποιείται. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα γίνει από τις 12 Οκτωβρίου και μετά. Είναι ίσως η χρονιά με την πιο αργοπορημένη Φθινοπωρινή ενεργοποίηση του Δακτυλίου στην Αθήνα.

Ο δακτύλιος θεσπίστηκε εκτάκτως τον Ιούλιο του 1979 από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, υπουργό της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ως επείγον προσωρινό μέτρο για λόγους εξοικονόμησης καυσίμων, λόγω της τότε παγκόσμιας πετρελαϊκής κρίσης. Το 1982 όμως, η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να το καθιερώσει μόνιμα για λόγους κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης και παραμένει σε ισχύ ως σήμερα.

Όρια εφαρμογής του μικρού δακτυλίου είναι οι εξής λεωφόροι και οδοί: Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή - Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως - Πλατεία Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) .

Τα όρια του μικρού δακτυλίου σημειώνονται με ειδικές πινακίδες με την ένδειξη «Δ» σε κίτρινο φόντο, οι οποίες βρίσκονται σε κάθε εισερχόμενο δρόμο στο δακτύλιο. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER