Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Πάτρα: Με τη συνοδεία αστυνομικών τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, στα Δεμένικα

Είναι η τελευταία και απέλπιδα προσπάθεια που κάνει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δεμενίκων για να μπορέσει να διατηρήσει τις διαδρομές των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ, στην περιοχή του και τις βραδινές ώρες.

Ο Σύλλογος των Δεμενίκων μετά από τα περιστατικά που έγιναν με δράστες αγνώστους που πετούσαν αντικείμενα προς τα λεωφορεία που διέρχονταν τον κεντρικό δρόμο της περιοχής (την οδό Ειρήνης και Φιλίας) αποφάσισε, μετά από σύσκεψη που είχε ο πρόεδρος του Αντώνης Γκόλφης με την διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ να προχωρήσει στην εξής κίνηση:

Τα λεωφορεία να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν τον κεντρικό δρόμο των Δεμενίκων, με την συνδρομή της αστυνομίας από τις 20:00 έως τις 23:00 το βράδυ.

«Είναι η τελευταία προσπάθεια που κάνουμε απέναντι στην απερισκεψία ορισμένων που για τους δικούς τους λόγους βάζουν σε κίνδυνο την ζωή των επιβατών, ενώ με την συμπεριφορά τους προσβάλλουν την περιοχή μας» τονίζει σε δηλώσεις του στο patrasevents.gr.

Πρόκειται για περιστατικά που έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες 15 ημέρες, με αγνώστους (πιθανότατα νεαρά ανήλικα παιδιά), να στήνουν καρτέρι τις βραδινές ώρες στα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ και να πετάνε ή πέτρες ή φρούτα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, σε μία από τις επιθέσεις αυτές είχαν τραυματιστεί δύο ανήλικα κορίτσια, 15 ετών. Η διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ, εμφανώς προβληματισμένη με τα περιστατικά αυτά, σκεφτόταν σοβαρά να προχωρήσει στην διακοπή των δρομολογίων στην περιοχή των Δεμενίκων, κυρίως τις νυχτερινές ώρες.

«Δεν μπορούν να την πληρώνουν εξαιτίας της αλητήριας συμπεριφοράς αυτών των αγνώστων, ηλικιωμένοι άνθρωποι και εργαζόμενοι που χρειάζονται τα λεωφορεία για να μπορούν να μετακινούνται και να πηγαίνουν στα σπίτια τους.

Ούτε μπορεί μία ολόκληρη περιοχή να είναι απομονωμένη τις βραδινές ώρες εξαιτίας τέτοιων συμπεριφορών» τονίζει ο κ. Γκόλφης. «Από την άλλη όμως θα πρέπει να καταλάβουν και οι κάτοικοι των Δεμενίκων ότι αν τελικά κοπούν τα δρομολόγια, τότε κυρίως θα φταίει η περιοχή, παρά η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ.

Θα πρέπει να βοηθήσουμε στο να απομονώσουμε αυτές τις συμπεριφορές. Να σεβαστούμε όλοι μας τους εργαζόμενους και τους επιβάτες των ΚΤΕΛ. Διαφορετικά αν συνεχιστούν αυτά τα περιστατικά, ποιος θα είναι υπόλογος;».

Να σημειωθεί ότι από την εκτόξευση αντικειμένων τα λεωφορεία έχουν υποστεί φθορές, τις οποίες δύο φορές αναγκάστηκε να πληρώσει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δεμενίκων, προκειμένου να συνεχιστούν τα δρομολόγια στην περιοχή και τις βραδινές ώρες.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου