Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Σαλβαδόρ: Οι συμμορίες δολοφόνησαν επτά οδηγούς λεωφορείων

Μέλη μιας συμμορίας στο Σαλβαδόρ δολοφόνησαν χθες Τετάρτη έναν ακόμη οδηγό μικρού λεωφορείου, τον έβδομο κατά σειρά, διότι δεν συμμετείχε στην απεργία που κηρύχθηκε από την ίδια στις μεταφορές, ώστε να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο οδηγός έγινε κόσκινο από τις σφαίρες των κακοποιών ενώ βρισκόταν με το όχημά του σε ένα πρατήριο καυσίμων σε προάστιο του Σαν Σαλβαδόρ.

Ένας οδηγός λεωφορείου δολοφονήθηκε την Κυριακή και άλλοι πέντε τη Δευτέρα.

Οι "μάρας", οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος οι οποίες δρουν στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής και θεωρούνται από τις πιο βίαιες του κόσμου, επέβαλαν την απεργία για να απαιτήσουν να συμμετάσχουν στις συζητήσεις του συμβουλίου ασφαλείας που συνέστησαν η κυβέρνηση, κοινωνικοί φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις για την αντιμετώπιση της βίας στη χώρα.

"Η κυβέρνησή μας δεν προτίθεται επ' ουδενί να αρχίσει διάλογο με τους εγκληματίες, αυτό είναι πολύ σαφές, δεν θα διαπραγματευθούμε και θα συνεχίσουμε να τους διώκουμε, να τους συλλαμβάνουμε και να τους προσάγουμε ενώπιον της δικαιοσύνης", τόνισε ο πρόεδρος Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν.

"Δεν θα αφήσουμε ατιμώρητες τις δολοφονίες των οδηγών, των αστυνομικών, των στρατιωτών και των εργαζομένων" στο Σαλβαδόρ, δήλωσε από τη δική του πλευρά ο εισαγγελέας Λουίς Μαρτίνες, ο οποίος χαρακτήρισε τα μέλη των συμμοριών "τρομοκράτες". 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER