Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Μετέφεραν μετανάστες μέσα σε... ταξί, 5 συλλήψεις λαθροδιακινητών

Στη σύλληψη 5 διακινητών και στην αποτροπή της παράνομης διακίνησης 20 συνολικά αλλοδαπών, πέτυχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, έπειτα από συντονισμένες έρευνες και αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις.

Πρόκειται για τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 39, 44 και 28 ετών και δύο υπηκόους Συρίας, ηλικίας 32 και 35 ετών.

Ξημερώματα χτες, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κιλκίς και την Εθνική Οδό Κιλκίς - Ευζώνων, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου, πραγματοποίησαν ελέγχους σε τρία ΤΑΞΙ, τα οποία οδηγούσαν οι προαναφερόμενοι υπήκοοι Αλβανίας. Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι, εντός των αυτοκινήτων επέβαιναν συνολικά 14 υπήκοοι Αφγανιστάν, εκ των οποίων τρία ανήλικα παιδιά.

Ακολούθησε έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, απ΄όπου διαπιστώθηκε ότι οι διακινητές επιβίβασαν τους αλλοδαπούς στην Αθήνα, προκειμένου να τους μεταφέρουν έναντι του χρηματικού ποσού των 400 ευρώ που κατέβαλε έκαστος, σε παραμεθόρια περιοχή, διευκολύνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν δύο υπηκόους Συρίας, μέλη κυκλώματος εγκληματικής οργάνωσης, καθώς επιχείρησαν να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο μεταναστών από τη χώρα. Προηγήθηκε αστυνομικός έλεγχος σε αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων (κόμβο Πολυκάστρου), που οδηγούσε ο 32χρονος, εντός του οποίου εντοπίσθηκαν έξι υπήκοοι Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων και ένα ανήλικο τέκνο.

Όπως πρόεκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο διακινητής θα μετέφερε τους μετανάστες, έναντι χρηματικού ποσού, στην περιοχή των Ευζώνων, προκειμένου να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα.

Από την περαιτέρω αξιοποίηση των στοιχείων της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι τους αλλοδαπούς παρέδωσε στο συλληφθέντα, 35χρονος ομοεθνής συνεργός του, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER