Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Προσέκρουσε στην Ανάφη με 157 επιβάτες το «Πρέβελης»

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες της περασμένης Πέμπτης, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ »ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν.Ρεθ. 06, ότι κατά την διάρκεια χειρισμών κατάπλου στο λιμένα Ανάφης με 157 επιβάτες, προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Ρόδο για Χάλκη - Διαφάνι - Πηγάδια - Κάσο - Ανάφη - Σαντορίνη - Πειραιά, προσέκρουσε στο πρυμναίο τμήμα του.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Θήρας και κατόπιν ασφαλούς αποβίβασης όλων των επιβατών, διενεργήθηκε επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, όπου διαπιστώθηκε μικρής έκτασης ρήγμα καθώς και περιορισμένης έκτασης εισροή υδάτων, στο πρυμναίο αριστερό τμήμα του πλοίου.

Από τη Λιμενική Αρχή Θήρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του »ΠΡΕΒΕΛΗΣ», έως αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα, ενώ οι 217 επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με το Ε/-Ο/Γ »BLUE HORIZON» N.Πειραιά 10579.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου