Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Στο κοντινό μέλλον και οι στάσεις των λεωφορείων θα είναι on line

Στο παγκόσμιο συνέδριο και έκθεση UITP -τη μεγαλύτερη εκδήλωση δημόσιων μεταφορών παγκοσμίως, η Ericsson παρουσιάζει την ιδέα συνδεδεμένης στάσης λεωφορείου που ενσωματώνει 3G, LTE ή Wi-Fi small cell τεχνολογίες.

Η υποδομή small cell της συνδεδεμένης στάσης λεωφορείου, θα προσφέρει στις εταιρείες δημοσίων μεταφορών ένα επιπλέον έσοδο, καθώς μπορεί να εκμισθωθεί σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για την καλύτερη κάλυψη των δικτύων τους. 

Εκτός από τη συμβατική χρήση για την παροχή υπηρεσιών ευρυζωνικότητας, η συνδεδεμένη στάση λεωφορείου θα υποστηρίζει λειτουργίες που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για όσους μετακινούνται.

Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει οθόνες που προβάλλουν πληροφορίες σχετικά με την κίνηση των λεωφορείων σε πραγματικό χρόνο και οθόνες αφής που παρέχουν πρόσβαση σε διαδραστικούς χάρτες, τοπικές ειδήσεις, τουριστικές πληροφορίες και διαφημίσεις. 

Επιπλέον, μία κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, ένα κουμπί πανικού και μια λειτουργία push-to-talk θα μπορούσαν να ενσωματωθούν ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια και να είναι εύκολο για τα άτομα που μετακινούνται να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ή την αστυνομία.

Σε πυκνά αστικά περιβάλλοντα όπως είναι τα εμπορικά, επιχειρηματικά, χρηματοοικονομικά και ψυχαγωγικά κέντρα, οι χωρητικότητες των δικτύων δοκιμάζονται συχνά και πολλά από αυτά τα δίκτυα δεν μπορούν να προσφέρουν σταθερά υψηλές ταχύτητες downlink. 

Η συνδεδεμένη στάση λεωφορείου ελαττώνει αυτό το πρόβλημα δημιουργώντας ένα ξεχωριστό small cell δίκτυο πρόσβασης, ενσωματωμένο στα δίκτυα μετάδοσης των τηλεπικοινωνιακών παρόχων. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου