Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Με αυξήσεις εισιτηρίων απειλεί η διοίκηση του ΟΑΣΘ

Έμμεσες απειλές ότι τυχόν τροποποίηση της τελευταίας προκλητικής σύμβασης που είχε υπογράψει ο ΟΑΣΘ με το κράτος θα φέρει αυξήσεις στα εισιτήρια της αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη εξαπολύει η διοίκηση του ιδιωτικού Οργανισμού. 

«Αν προχωρήσουν στην τροποποίηση, θα μας στερήσουν έσοδα, έσοδα με τα οποία έχουμε το πιο φθηνό εισιτήριο. Αν προχωρήσει τελικά, θα πρέπει να γίνει αύξηση του εισιτηρίου στο 1,60, καθώς με αυτά τα χρήματα κρατάμε σε χαμηλό κόστος το εισιτήριο" δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σπίρτζης στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Νικήτα Κακλαμάνη αναφορικά με τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης των προβλημάτων συντήρησης των λεωφορείων του ΟΣΥ. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι, μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και τον ορισμό νέων διοικήσεων στις αστικές συγκοινωνίες, το υπουργείο θα προχωρήσει σε αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΑΣΘ με στόχο την «εξοικονόμηση πόρων από την τροποποίηση του νόμου για τη σκανδαλώδη επιδότηση του ΟΑΣΘ, όπου έχουμε πενταπλάσια επιδότηση από τον ΟΑΣΑ».

Αυτό εξόργισε τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, με τον πρόεδρό του να δηλώνει ότι δεν έχει καμία ενημέρωση και να υποστηρίζει ότι «ο κ. Σπίρτζης έχει πάρει μια επιστολή που λέει ποιος είναι ο ΟΑΣΘ, τι έργο επιτελεί, τι προσωπικό έχει, τι εγκαταστάσεις και ζητάμε συνάντηση. Έκτοτε αγνοείται η τύχη του". 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση υπέγραψε σύμβαση με τον ΟΑΣΘ που όχι μόνο ανέβαζε κατακόρυφα την τιμή των εισιτηρίων, αλλά διατηρούσε ανέπαφα τα κέρδη των μετόχων του, οι οποίοι παραμένουν «άγνωστοι». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου