Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Σύγκρουση μηχανής τρένου με βαγόνια, στο Δομοκό! Αιμόφυρτοι επιβάτες!

Σε εφιάλτη μετατράπηκε το ταξίδι με τρένο για επιβάτες της αμαξοστοιχίας intercity που αναχώρησε, προχθές, λίγο μετά τις 10 πρωί, από Αθήνα με προορισμό τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη. 

Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στον Δομοκό, όπου χρειάστηκε η αμαξοστοιχία να κάνει ολιγόλεπτη στάση για αλλαγή μηχανής.

Σύμφωνα με πληροφορίες επιβατών, κατά τις μανούβρες για την αλλαγή της μηχανής- και πιθανόν από κάποιο λάθος χειρισμό που προφανώς ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές - η μηχανή συγκρούστηκε, με το βαγόνι των επιβατών. 

Από τη σύγκρουση-που έγινε με μικρή ταχύτητα- κάποιοι επιβάτες που βρίσκονταν μέσα στα βαγόνια, καθιστοί ή όρθιοι, τραυματίστηκαν. 

Το κακό όμως δεν σταμάτησε εδώ. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δυστυχώς, τα προβλεπόμενα υλικά μέσα πρώτων βοηθειών (αποστειρωμένες γάζες, οινόπνευμα κλπ) μέσα στο τρένο δεν υπήρχαν, με αποτέλεσμα κάποιοι αιμόφυρτοι ή ελαφρώς τραυματίες επιβάτες (μεταξύ των οποίων και Λαρισαίοι) να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τη Λάρισα, φροντίζοντας όπως όπως τις πληγές τους. 

Στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας-όπου το τρένο έφτασε στις 2.25 περίπου το μεσημέρι- είχε ήδη κληθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τους παραλάβει. 

Σύμφωνα με την καταγεγραμμένη κλήση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που εφημέρευε, διακομίσθηκαν τέσσερα άτομα ελαφρά τραυματισμένα, τα οποία αφού τους παρασχέθηκε η κατάλληλη ιατροφαρμακευτική υποστήριξη αναχώρησαν για τα σπίτια τους. 

Ανώδυνη σχετικά η κατάληξη για τους επιβαίνοντες του τρένου, όμως το περιστατικό εγείρει σοβαρά ερωτήματα. Είναι δυνατόν να μην υπάρχει σε μέσο μαζικής μεταφοράς, εξοπλισμός για την παροχή πρώτων βοηθειών ή εκπαιδευμένο προσωπικό που να μπορεί να ανταποκριθεί σε έκτακτα περιστατικά όπως το προχθεσινό; Θα ερευνηθεί η υπόθεση και θα αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν; 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER