Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Τα πλοία της γραμμής αδυνατούν να μεταφέρουν πρόσφυγες και τουρίστες

Την αδυναμία μεταφοράς των παράτυπων μεταναστών με τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία στον Πειραιά εν όψει της αυξημένης επιβατικής κίνησης στη διάρκεια του καλοκαιριού έθεσε στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ακτοπλόοι) Μιχάλης Σακέλης.

«Είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα της μεταφοράς των παράτυπων μεταναστών ειδικά στο βόρειο Αιγαίο αλλά και στα Δωδεκάνησα καθώς τα πλοία μας, μεταφέρουν περίπου 1.000 μετανάστες την ημέρα στον Πειραιά -Τέτοια δυνατότητα σε ένα μήνα με τα συγκεκριμένα πλοία δεν θα υπάρχει- θα πρέπει από τώρα να ληφθούν κάποια μέτρα για να δούμε τις θα κάνουμε με αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και πρόεδρος του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών Γιάννης Θεοτοκάς είπε από την πλευρά του ότι το θέμα έχει ήδη καταγραφεί και επεξεργάζεται το υπουργείο Ναυτιλίας και το λιμενικό σώμα.

Σύμφωνα με στοιχεία του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής το μήνα Μάιο περισυνελέγησαν από το λιμενικό σώμα συνολικά 17.889 παράτυποι μετανάστες. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου