Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Προσάραξε το επιβατηγό «Αλέξανδρος» στην Αίγινα

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ »ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Ν.Π. 1076, για περιστατικό προσάραξης στη θαλάσσια περιοχή »ΑΚΡΑ ΤΟΥΡΛΟΣ» βορειοανατολικά της ν. Αίγινας.

Στο εν λόγω πλοίο, το οποίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς το λιμένα Αγίας Μαρίνας Αίγινας, επέβαιναν δεκαοχτώ (18) επιβάτες και οχτώ (08) μέλη πληρώματος, όλοι καλά στην υγεία τους, καθώς και δύο (2) δίκυκλα.

Στο σημείο έσπευσε το ταχύπλοο σκάφος »ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ» Τ.Α. 3135 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ »ΜΑΛΤΕΖΟΣ» Ν.Α. 196, με τη συνδρομή των οποίων πραγματοποιήθηκε η μετεπιβίβαση των επιβατών και η ασφαλής μεταφορά τους στο λιμένα Αγίας Μαρίνας Αίγινας.

Το »ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στη συνέχεια, αφού αποκολλήθηκε από το Ρ/Κ »ΜΑΛΤΕΖΟΣ», κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Αγίας Μαρίνας Αίγινας. 

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και κατάθεσης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου