Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Βλάβη στον καταπέλτη του «Νήσος Μύκονος» - Ταλαιπωρία για 164 επιβάτες

Δυσλειτουργία του υδραυλικού συστήματος στον καταπέλτη οχημάτων, παρουσίασε τις πρώτες πρωινές ώρες χτες, στο λιμένα Καρλοβασίου ν. Σάμου, το Ε/Γ – Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ” Ν.Π. 10882 κατά την έναρξη της διαδικασίας εκφόρτωσης.

Άμεσα, μετά από κατάλληλους χειρισμούς Πλοιάρχου και πληρώματος του /Γ-Ο/Γ πλοίου επετεύχθη η κάθοδος του καταπέλτη και διενεργήθηκε ομαλά η φορτοεκφόρτωση επιβατών και οχημάτων, ωστόσο σε δοκιμαστική λειτουργία του καταπέλτη που ακολούθησε διαπιστώθηκε βλάβη.

Στην συνέχεια κατόπιν επιθεώρησης από επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων διαπιστώθηκε βλάβη στη δεξιά και την αριστερή υδραυλική μπουκάλα του καταπέλτη καθώς και έντονη διαρροή ελαίου πίεσης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης Υπηρεσιακού Σημειώματος Τ.Κ.Ε.Π. Σάμου και βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη ο απόπλους για ένα μεμονωμένο πλου προς λιμένες Χίου - Μυτιλήνης και εν συνεχεία κενό επιβατών στο λιμένα Πειραιά.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου