Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Συντριβή αεροσκάφους στην Ινδονησία– Περισσότεροι από 100 νεκροί

Στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Hercules C-130 συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή, πάνω σε ένα ξενοδοχείο και σε σπίτια στην πόλη Μεντάν της βόρειας Σουμάτρας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 100 άνθρωποι.

Ο Agus Supriatna, εκπρόσωπος του στρατού, δήλωσε στο ABC News, το πλήρωμα ήταν 12μελές, περιλαμβανομένου του πιλότου ενώ στο αεροσκάφος βρισκόταν 101 επιβάτες. Ακόμη δεν είναι σαφές πόσα είναι τα θύματα στο έδαφος.

Το αεροπλάνο βρισκόταν καθ' οδόν προς τα απομακρυσμένα νησιά Νατούνα κι είχε απογειωθεί από αεροπορική βάση στο Μεντάν. Συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του.

Τα μέσα ενημέρωσης ενημέρωσαν ότι ο πιλότος είχε ζητήσει να επιστρέψει στην αεροπορική βάση εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με τη ρεσεψιονίστ στο ξενοδοχείο Golden Eleven, το αεροπλάνο έπεσε σε ινστιτούτο για μασάζ, όπου συνήθως συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι στη διάρκεια της μέρας.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά την τελευταία δεκαετία που αεροπλάνο πέφτει σε συνοικία της Μεντάν.

Τον Σεπτέμβριο 2005, ένα Boeing 737 κατέπεσε σε πυκνοκατοικημένη περιοχή λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Πολόνια της Μεντάν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 143 άνθρωποι, οι 30 από αυτούς στο έδαφος.

ΠΗΓΗ0 comments:

Δημοσίευση σχολίου