Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, με το προεδρείο του ΣΑΤΑ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και του προεδρείου του ΣΑΤΑ με θέμα την παραβατικότητα στην μεταφορά τουριστών.

Με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος ζήτησε την πιστή εφαρμογή του νόμου και επισήμανε ότι το εθνικό τουριστικό προϊόν δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και ο πλούτος που παράγεται πρέπει να κατανέμεται δίκαια σε όλους τους φορείς. 

Τα βασικότερα αιτήματα των ιδιοκτητών ταξί αφορούν την υποκλοπή μεταφορικού έργου είτε από εφαρμογές κλήσης ταξί, είτε από διάφορες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τουριστικής ξενάγησης και της τουριστικής μεταφοράς γενικότερα, όπως για παράδειγμα τα ειδικά τουριστικά λεωφορεία ανοικτού τύπου. 

Οι ρυθμίσεις που ζήτησε το ΣΑΤΑ από την υπουργό Τουρισμού είναι οι εξής:

1. Η αφετηρία των ειδικών τουριστικών λεωφορείων ανοικτού τύπου για αστική περιήγηση να βρίσκεται σε χώρο που θα καθορίζεται από τον οικείο ΟΤΑ όπως όριζε η αρχική ΚΥΑ. 

Οι στάσεις θα αφορούν ΜΟΝΟ χώρους αρχαιολογικού ή τουριστικού ενδιαφέροντος και θα καθορίζονται από τον αρμόδιο ΟΤΑ. Όλα αυτά υπήρχαν στην αρχική νομοθεσία, η οποία μεταλλάχθηκε με παρεμβάσεις των εταιριών που εκμεταλεύονται αυτά τα τουριστικά λεωφορεία.

2. Για τα τουριστικά λεωφορεία: Σε κάθε ημερήσια ή πολυήμερη εκδρομή ή άλλη διαδρομή να υπάρχει λίστα όλων των επιβαινόντων η οποία δεν θα σχεδιάζεται εκείνη τη στιγμή από άγρα πελατών, αλλά θα είναι έτοιμη από πριν και θα επιδυκνύεται σε κάθε έλεγχο.

3. Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για την πάταξη της παράνομης μεταφοράς στον τομέα του τουρισμού και να επιβάλλονται οι ανάλογες ποινές που ορίζει η ελληνική νομοθεσία. 

Στην συνάντηση από πλευράς ΣΑΤΑ παρευρέθησαν οι :
  • Θύμιος Λυμπερόπουλος, Πρόεδρος ΣΑΤΑ
  • Κασιδιάρης Σεραφείμ, Αντιπρόεδος ΣΑΤΑ
  • Μαραγκάκης Βασίλης, Ταμίας ΣΑΤΑ 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου