Σάββατο 9 Μαΐου 2015

«Φρενάρει» για δύο χρόνια η γραμμή του τραμ προς Πειραιά

Για το 2016 ή ακόμα και το 2017, μετατίθεται η λειτουργία της γραμμής του τραμ στον Πειραιά, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα που οδήγησαν σε ανατροπή του αρχικού χρονοδιαγράμματος που έκανε λόγο για υλοποίηση του έργου τον Φεβρουάριο του 2015.

Η επέκταση της γραμμής του τραμ από το ΣΕΦ προς τον Πειραιά που έχει συνολικό μήκος 5,4 χλμ. (3,1 χλμ. προς Πειραιά και 2,3 από Πειραιά) και περιλαμβάνει επτά στάσεις στη διαδρομή εισόδου και πέντε στάσεις στη διαδρομή εξόδου, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και παρά το γεγονός ότι η κατασκευή του έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια έχοντας φέρει σημαντικές αλλαγές στην κυκλοφορία της πόλης, ωστόσο υπάρχουν ακόμα κάποιοι που ζητούν να μη συνεχιστεί το έργο.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή του έργου ξεκίνησε το 2013 και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα έπρεπε να παραδοθεί τον Φεβρουάριο του 2015 (2,5 χρόνια).

Η επέκταση των 5,4χλμ θα δημιουργήσει μία κυκλική μονή γραμμή που από το Στάδιο Καραϊσκάκη και την Μικράς Ασίας θα εισέρχεται στη Γ. Λαμπράκη, θα στρίβει στη Βασιλέως Γεωργίου, θα τερματίζει στην πλατεία Καραϊσκάκη στο λιμάνι, 59 μέτρα από τον σταθμό του Μετρό, ενώ στην επιστροφή θα χρησιμοποιεί την Εθνικής Αντιστάσεως και την Ομηρίδου Σκυλίτση, για να «κουμπώσει» με τον σημερινό τερματικό σταθμό στο ΣΕΦ.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου