Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ιεράπετρα: ΚΤΕΛ εναντίον νηπιαγωγείου

Πρωτοφανές στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όμως αληθινό: 
Με έγγραφό του προς την Υπηρεσία Δόμησης Ιεράπετρας (Πολεοδομία), ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ιεράπετρας, κ. Μανώλης Λουτσέτης, αιτείται την ανάκληση της οικοδομικής άδειας του 2ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας, ως παρανόμως εκδοθείσα, επικαλούμενος το Σχέδιο Πόλης! Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης "Πολίτες εν δράσει":

Με απόφαση του, παρά τις τεκμηριωμένες αντιρρήσεις, στις 15 Δεκεμβρίου 2014, το ΔΣ Ιεράπετρας είχε προχωρήσει σε παραχώρηση δημοτικού ακινήτου στα ΚΤΕΛ Ιεράπετρας ενώ δεν είναι δυνατή η νόμιμη έκδοση άδειας λειτουργίας σταθμού ΚΤΕΛ καθώς το οικόπεδο είναι όμορο του Νηπιαγωγείου. 

Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία δεν είναι δυνατή η αδειοδότηση σταθμού ΚΤΕΛ σε απόσταση μικρότερη των 100m περιμετρικά Σχολικής Μονάδας, ενώ με ειδική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου η απόσταση αυτή μπορεί να μειωθεί στα 50m. 

Για να ξεπεράσει η Δημοτική Αρχή το νομικό εμπόδιο, μεθοδεύει την απομάκρυνση του σχολείου!

Η Δημοτική Αρχή Καλαντζάκη, που ευαγγελίζεται μια «νέα πορεία» για τα δημοτικά πράγματα , προχωράει σε απαράδεκτες ενέργειες και μεθοδεύσεις δημιουργώντας μεγάλη ανησυχία για το τι θα προκύψει στη συνέχεια.

Σε κάθε περίπτωση, οι Πολίτες εν δράσει παρακολουθούμε το θέμα και συνεχίζουμε την παρέμβαση. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου