Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Γνωρίστε την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων και τα οφέλη της

Εάν είστε νέοι, έως 30 ετών ή αν έχετε παιδιά ηλικίας άνω των 13 ετών, και κάνετε συχνά ταξίδια, εντός και εκτός Ελλάδας, τότε η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι κάτι που αξίζει να κοιτάξετε.

Η Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων προσφέρει εκπτώσεις σε μια σειρά δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τα ταξίδια, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, από μειώσεις σε εισιτήρια, εστιατόρια αλλά και σε τηλεπικοινωνίες, αγορές αθλητισμό και διασκέδαση. Η Κάρτα έχει ετήσιο κόστος συνδρομής 10 ευρώ.

Σύμφωνα με τον οδηγό που δημοσιεύει η εφημερίδα ΕΡΓΑΣΙΑ: 
Με την Κάρτα Νέων μπορείτε να απολαμβάνετε ειδικά προνόμια και αγαθά, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 38 χώρες του εξωτερικού. Ο κατάλογος είναι μεγάλος. Απλά δείχνετε την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων. 

Μεταξύ των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων είναι ο ΟΣΕ, με έκπτωση 12 ευρώ στην τιμή εισιτηρίου σε επιλεγμένες αμαξοστοιχίες Intercity στις γραμμές Αθήνα- Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη- Αλεξανδρούπολη, Αθήνα- Καλαμπάκα, οι αστικές συγκοινωνίες και τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, εταιρίες ακτοπλοΐας και μεγάλη εταιρία κινητής τηλεφωνίας. 

Αναλυτικά, έχετε ειδική έκπτωση σε προϊόντα και υπηρεσίες, όπως:
 • Εκπαίδευση: προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ελληνικών πανεπιστημίων, Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ). Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), σχολές ξένων γλωσσών, μαθήματα χορού. 
 • Τουρισμός: ταξιδιωτικά πρακτορεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping, hostels, ενοικιάσεις αυτοκινήτων.
 • Πολιτισμός: κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες.
 • Καταστήματα: ρούχα, οπτικά, κομμωτήρια, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, ποδήλατα, είδη σπιτιού/δώρων.
 • Διασκέδαση/φαγητό: εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, clubs.
 • Υγεία: κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, γιατροί, φαρμακεία.
 • Αθλητισμός: γυμναστήρια.
 • Ομορφιά: κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής.
 • Υπηρεσίες: τηλεφωνία και internet.
Πώς θα την αποκτήσετε: 
Μπορείτε να την αποκτήσετε την κάρτα με υποβολή της αίτησης online στη διεύθυνση http://europeanyouthcard.gr. 

Επίσης, με αποστολή αίτησης με μία φωτογραφία (τύπου ταυτότητας), ταχυδρομικά, με την επισήμανση ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΝΕΩΝ, στη διεύθυνση του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη, Τ.Κ. 11134, Αθήνα). 

Η αίτηση είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Κάρτας Νέων. 

Η κάρτα επιδίδεται στη διεύθυνση που έχετε δηλώσει, με την αντικαταβολή του ποσού των 10 ευρώ στον υπάλληλο της Γενικής Ταχυδρομικής. Αν απουσιάζετε, λαμβάνετε ειδοποίηση- έντυπη/ μέσω μηνύματος SMS/ τηλεφωνικώς- και την παραλαμβάνετε από το πλησιέστερο κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής, καταβάλλοντας το ποσό των 10 ευρώ. 

Επίσης, την αποκτάτε με επίσκεψη στα γραφεία του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Αρχαρνών 417 & Κοκκινάκη, Τ.Κ. 11134, Αθήνα- πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ “Αγ. Ελευθέριος”) ή στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων στη Θεσσαλονίκη (Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, Βασ. Γεωργίου 1. Τ.Κ. 54640, γραφείο 28 Ε). 

Ποια δικαιολογητικά πρέπει να έχετε μαζί σας:
 • Μία πρόσφατη φωτογραφία (τύπου ταυτότητας).
 • Την ταυτότητά σας.
Η πληρωμή της συνδρομής θα πραγματοποιείται σε υποκατάστημα Τρ.Πειραιώς, πλησίον των γραφείων (Δευτέρα έως Πέμπτη 09.00 έως 14.15, και Παρασκευή 09.00 έως 13.45). Η Ευρωπαϊκή κάρτα Νέων είναι φυσικά διαθέσιμη και σε εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Android και Iphone. Δείχνει τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ανά κατηγορία και περιοχή. Έχει ετήσιο κόστος 10 ευρώ και η εγγραφή γίνεται ηλεκτρονικά στο site.

Η Κάρτα Νέων στην Ελλάδα τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER