Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Βρέθηκε πλοίο για τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Express Πήγασος" της Hellenic Seaways, θα αναλάβει πιθανότατα την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με το Λαύριο, μετά και από τη θετική σημερινή γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που συνεδρίασε στο υπουργείο Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά.

Ο αναπληρωτής υπουργός  Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας μετά και την απόφαση του ΣΑΣ αναμένεται να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση της γραμμής στη συγκεκριμένη εταιρεία, με μια μικρή αλλαγή στη σύμβαση, που ωστόσο θα έχει το ίδιο μίσθωμα. Η ανάθεσή από το υπ. Ναυτιλίας θα είναι για συγκεκριμένη περίοδο, ενώ θα υπάρξει νέος διαγωνισμός για την κάλυψη της σε ετήσια βάση.

Σημειώνεται ότι έως τώρα το συγκεκριμένο δρομολόγιο από το Λαύριο, κάλυπτε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ταξιάρχης» της εταιρείας ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ, την οποία κήρυξε έκπτωτη από τη γραμμή ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, καθώς είχε να εκτελέσει δρομολόγιο από τις 27 Απριλίου του 2015.

Στη σημερινή συνεδρίαση που παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος της Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, κατατέθηκε άλλη μία πρόταση για την κάλυψη της γραμμής αλλά απορρίφθηκε από το ΣΑΣ. Εκπρόσωπος της εταιρείας «Αιγαίον Πέλαγος» ζήτησε κάλυψη του δρομολογίου με το επιβατηγό οχηματωγό πλοίο «Παναγία Τήνου» σε περίπου 10 ημέρες, αλλά τα μέλη του ΣΑΣ απέρριψαν τη σχετική πρόταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το "Express Πήγασος" αναμένεται να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του από το Λαύριο, τρεις φορές την εβδομάδα πιθανότατα από την ερχόμενη Πέμπτη. Ο δήμαρχος της Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης, συναντήθηκε για το θέμα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων του νησιού ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου και με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της Λήμνου, τόνισε ότι ο υπουργός δεσμεύθηκε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία ανάθεσης για την κάλυψη της γραμμής, ενώ δεσμεύθηκε να διαφυλάξει με κάθε τρόπο την ομαλή εξυπηρέτηση των νησιών του βορείου Αιγαίου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος προσωπικά την ευθύνη.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου