Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Έκλεβαν τους επιβάτες στο τρένο για Θεσσαλονίκη

Δύο Αλγερινοί, ηλικίας 25 και 24 ετών συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στη Θήβα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Οι κατηγορούμενοι αποβιβάστηκαν στο σταθμό του ΟΣΕ Θηβών, από αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη και σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς, κατελήφθησαν να έχουν στις αποσκευές τους πλήθος αντικειμένων και χρηματικό ποσό, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέχονται σε πέντε τουλάχιστον κλοπές, εντός της παραπάνω αμαξοστοιχίας και συγκεκριμένα αφαίρεσαν:
  • Από αποσκευές 23χρονου ημεδαπού και 33χρονης ημεδαπής, οι οποίες ήταν τοποθετημένες στο χώρο του σκευοφύλακα, φορητό Η/Υ, διάφορα κοσμήματα, ενδύματα, υποδήματα και άλλα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
  • Από το κυλικείο, ένα τσαντάκι μέσης που περιείχε τις εισπράξεις, καθώς και χρηματικό ποσό, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα του υπαλλήλου που εργαζόταν σε αυτό.
  • Από την κατοχή 58χρονου ημεδαπού, ένα πορτοφόλι που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά του έγγραφα.
  • Από την κατοχή 56χρονης ημεδαπής, τη τσάντα της, η οποία όμως τους αντιλήφθηκε έγκαιρα και κατάφερε να την πάρει πίσω.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν συνολικά, μέρος των προϊόντων κλοπών, πλήθος άλλων αντικειμένων, για τα οποία ο τρόπος κτήσης και η προέλευση τους διερευνάται, καθώς και ένα σπρέι πιπεριού, που βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή συνεργών των κατηγορουμένων, όπως επίσης και η συμμετοχή τους σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών. 

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου