Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Μειώσεις στα διόδια προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης

Τη μείωση στην τιμή των διοδίων προανήγγειλε ο κ. Χρήστος Σπίρτζης, μέσω επέκτασης του χρόνου παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων.

Ο χρόνος παραχώρησης σήμερα είναι σταθερός στα 35 χρόνια, αλλά η μείωση στην τιμή μπορεί να επιτευχθεί με επέκταση στα 40-45 χρόνια, εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών.

«Θεωρούμε ότι ο χρόνος παραχώρησης δεν μπορεί να είναι σταθερός. Αυτό θα αλλάξει, και θα παρακολουθεί την οικονομική κατάσταση της χώρας. Θα πάμε σε χαμηλά διόδια για όλους, και όταν έχουμε χαμηλό φόρτο θα αυξάνεται η διάρκεια της σύμβασης αλλά θα μειώνεται όταν θα ανεβαίνει η κυκλοφορία, διασφαλίζοντας και τα κέρδη των εταιρειών» τονίζει. «Δεν μπορεί να φτάσουμε στα 100 χρόνια, αλλά μπορούμε από τα σημερινά 35 να πάμε στα 40 με 45. Είναι λογικές προτάσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, είναι παράλογο οι τράπεζες να θέλουν να πάρουν πίσω τα κεφάλαιά τους μέσα σε 10 χρόνια, να έχουμε υψηλά διόδια και να μην μπορούν οι πολίτες να μετακινηθούν.

Ο υπουργός δηλώνει, επίσης, ότι αν δεν λυθεί και το θέμα με τον ΟΣΕ, η Κορίνθου - Πατρών θα είναι έτοιμη στο τέλος του 2016. «Σήμερα έχουμε ακόμη εκκρεμότητες σε όλους τους αυτοκινητόδρομους. Έχουμε ακόμη διατάξεις που φέρνουν το Δημόσιο σε δύσκολη θέση. Έχουμε πολλά προβλήματα, αλλά δεν θα τινάξουμε τα έργα στον αέρα» διαβεβαιώνει ο υπουργός. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου