Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Παρολίγον σύγκρουση στον αέρα αεροσκαφών της Emirates και της Etihad

Δύο επιβατικά αεροσκάφη, ένα της Emirates Airlines, που έχει την έδρα της στο Ντουμπάι και ένα άλλο της Etihad Airways, με έδρα το Αμπού Ντάμπι, απέφυγαν την σύγκρουση την τελευταία στιγμή, όταν συναντήθηκαν, προερχόμενα από αντίθετες κατευθύνσεις, στον εναέριο χώρο της Ινδίας.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα, αλλά μόλις την Τετάρτη το ανέφερε η Etihad σε επίσημη δήλωσή της, στην οποία όμως τονίζει ότι δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια των επιβατών, που αποτελεί προτεραιότητα της εταιρείας.

Πάντως, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ινδικού καναλιού NDTV η πτήση ΕΚ 709 της Emirates Airlines που επέστρεφε από Σεϋχέλλες «διασταυρώθηκε» στον αέρα, πάνω από την Μπουμπάι, με αεροσκάφος της πτήσης ΕΥ 622, με κατεύθυνση προς Σεϋχέλλες και ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός στην Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας για πιθανή σύγκρουση μέσα σε χρόνο 25 δευτερολέπτων.

Το πρακτορείο ειδήσεων στις Σεϋχέλλες επιβεβαίωσε ότι και τα δύο αεροσκάφη έλαβαν την σχετική προειδοποίηση ((Resolution Advisory) από το Σύστημα Αποφυγής Σύγκρουσης που διαθέτουν (Traffic Collision Avoidance System).

Όμως, εκπρόσωπος της Etihad Airways μίλησε στον βρετανικό Τύπο και απέρριψε σθεναρά ότι υπήρξε οποιοσδήποτε κίνδυνος από πιθανή σύγκρουση των δύο πτήσεων. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι το σύστημα TCAS που διαθέτουν όλα τα αεροσκάφη εξασφαλίζει τον κάθετο διαχωρισμό των αεροσκαφών στον αέρα ανά πάσα στιγμή.

Και οι δύο αεροπορικές εταιρείες υπάγονται στην Γενική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το συμβάν.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου