Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Λεωφορεία μετατράπηκαν σε ντουζιέρες για τους αστέγους

Η οργάνωση «Lava Mae» αναλαμβάνει μετασχηματίzει παλιά λεωφορεία σε κινητά μπάνια για να προσφέρει σε εκείνους που δεν έχουν πρόσβαση σε ντους και τουαλέτες μερικές από τις «ανέσεις» που στερούνται εξαιτίας της ζωής στο δρόμο.

Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε για να βοηθήσει τους περίπου 7.000 αστέγους του Σαν Φρανσίσκο προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά. Η μετατροπή του λεωφορείου σε κινητή ντουζιέρα κόστισε περίπου 75.000 δολάρια και πληρώθηκε από ιδιωτικές δωρεές.

Στο Σαν Φρανσίσκο τα δημόσια ντους, που προορίζονται για τους άστεγους, είναι μόλις οκτώ, κάτι που σημαίνει ότι εκείνος που πάει να κάνει μπάνιο μοιράζεται το κάθε ένα από αυτά με άλλους 875 ανθρώπους.
Σύμφωνα με την ομάδα «Lava Mae» το λεωφορείο ακριβώς επειδή μετακινείται έχει τη δυνατότητα να παρέχει πρόσβαση σε όλους τους άστεγους που βρίσκουν καταφύγιο διάσπαρτοι στους δρόμους της πόλης.
«Η Lava Mae δεν υποστηρίζει ότι μπορεί να δώσει ένα τέλος στο γεγονός ότι υπάρχουν άστεγοι» λέει η Donience Sandoval, η γυναίκα που εμπνεύστηκε και ίδρυση τη συγκεκριμένη οργάνωση. «Αυτό που μπορεί όμως να κάνει είναι να παρέχει υγιεινή, γιατί πιστεύουμε ότι η υγιεινή φέρνει αξιοπρέπεια, και η αξιοπρέπεια ανοίγει ευκαιρίες» προσθέτει με νόημα.ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER