Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Εφαρμογή για κινητά από τον ΣΑΤΑ: Οι οδηγοί ταξί πατούν γκάζι στις «λεωφόρους» των τεχνολογιών

Στον... μαγικό κόσμο της τεχνολογίας μπαίνει ύστερα από το κύμα αντιδράσεων των προηγούμενων ετών και ο Σύνδεσμος Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), ο οποίος «εκσυγχρονίζεται» και σύντομα θα είναι έτοιμος να λανσάρει τη δική του κινητή εφαρμογή για την αναζήτηση ταξί.

Οι συνδικαλιστές του ΣΑΤΑ βλέπουν ότι χρόνο με τον χρόνο όλο και λιγότερα χέρια σηκώνονται στους δρόμους για ταξί, καθώς οι επιβάτες μπορούν πλέον να «κλείσουν» κούρσα και μέσω του κινητού τους

Η νέα τεχνολογία, η οποία έχει προσελκύσει μέχρι τώρα πάνω από 2.500 αυτοκινητιστές ταξί που έχουν γίνει συνδρομητές στις εταιρείες που ήδη λειτουργούν, φαίνεται ότι κατάφερε να διαπεράσει ακόμα και τον... σκληρό συνδικαλιστικό πυρήνα του ΣΑΤΑ που βλέπει ότι χρόνο με τον χρόνο όλο και λιγότερα χέρια σηκώνονται στους δρόμους για ταξί.

«Η απόφαση του ΣΑΤΑ να δημιουργήσει τη δική του εφαρμογή είναι άκρως απαραίτητη. Η χρήση της τεχνολογίας στις υπηρεσίες ταξί αυξάνεται και σε λίγα χρόνια θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των κλήσεων. Καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση βλέποντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο μας. Χαμένο έργο, απώλεια εισοδήματος και κίνδυνος να χαθεί στο μέλλον το βασικό μας πλεονέκτημα που δεν είναι άλλο από το πελατολόγιο μας» εξηγεί στο «Εθνος» ο αντιπρόεδρος του ΣΑΤΑ, Μάκης Κασιδιάρης.

Αν και όπως παραδέχονται οι ίδιοι, σκέφτονται εδώ και αρκετό καιρό τη δημιουργία μιας τέτοιας εφαρμογής, η εμφάνιση της Uber, η οποία θεωρήθηκε από τον κλάδο ιδιαίτερα επιθετική, επέσπευσε τις διαδικασίες.

Έτσι, το τελευταίο διάστημα το Συνδικάτο δέχτηκε αρκετές προσφορές και είδε πολλές παρουσιάσεις εφαρμογών τόσο από την ελληνική όσο και την ευρωπαϊκή αγορά ώστε να καταλήξει στην ιδανική λύση.

Ο χρήστης θα μπορεί να «κατεβάσει» την εφαρμογή στο κινητό του δωρεάν και να τη χρησιμοποιήσει από την πρώτη στιγμή χωρίς να έχει καμία πρόσθετη χρέωση.

Η λειτουργία της θα είναι αντίστοιχη με αυτήν των υπόλοιπων εταιρειών, αφού ο πελάτης που θέλει να καλέσει ταξί απλά θα την ανοίγει, θα εισάγει τη διεύθυνση στην οποία θέλει να έρθει το ταξί και στη συνέχεια θα διαλέγει μέσα από τις επιλογές που θα του προσφέρει η εφαρμογή το πλησιέστερο όχημα. Μέσω της εφαρμογής θα ξέρει ανά πάσα στιγμή πόσο έχει πλησιάσει το ταξί.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα είναι δωρεάν και για τους αυτοκινητιστές, οι οποίοι με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν τάμπλετ ή ένα εξελιγμένο smartphone θα μπορούν να γραφτούν στη βάση της χωρίς να πληρώνουν μηνιαία συνδρομή.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου