Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Άλλες 94 παράνομες απολύσεις στο μετρό Θεσσαλονίκης

Συνεχίζει τις παράνομες απολύσεις των εργαζόμενων στο κατασκευαστικό τμήμα του μετρό η ΑΕΓΕΚ και χθες παρέδωσε άλλα 94 ειδοποιητήρια, ενώ υποσχέθηκε σε 80 απολυμένους ότι θα τους επαναπροσλάβει σε άλλη εταιρεία της κοινοπραξίας.

Η κοινοπραξία που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης, στην οποία προΐσταται η ΑΕΓΕΚ, έχει απολύσει, από τις αρχές του έτους, συνολικά 130 άτομα, τα 70 μόλις την 1η Απριλίου, χωρίς να ακολουθεί τις νόμιμες διαδικασίες για τις ομαδικές απολύσεις. 

Τα δύο σωματεία εργαζομένων στο μετρό εξ αρχής κατήγγειλαν ως «παράνομες» τις απολύσεις της ΑΕΓΕΚ διότι δεν έχει υποβάλει σχετικό αίτημα στο υπουργείο Εργασίας, ενώ η διοίκηση της εταιρείας φέρεται αποφασισμένη να «αδειάσει» από εργαζόμενους τον κατασκευαστικό τομέα και να κρατήσει μερικές δεκάδες για το έργο της φύλαξης. 

Την ίδια ώρα, το έργο βρίσκεται σε τέλμα και όλα δείχνουν ότι η κοινοπραξία θέλει να εκβιάσει την αναθεώρηση της σύμβασης που έχει υπογράψει με στόχο την αύξηση της χρηματοδότησης του έργου. 

Ταυτοχρόνως φουντώνουν οι φήμες που φέρουν την ΑΕΓΕΚ έτοιμη να αποχωρήσει μεν από το κομμάτι της κατασκευής του μετρό, αλλά να παραμείνει στην κοινοπραξία και να ανοίξει το δρόμο στην εταιρεία «Άκτωρ», η οποία φέρεται να ενδιαφέρεται να μπει στο «παιχνίδι» και της βασικής γραμμής του μετρό. 

Σήμερα ο "Άκτωρ" έχει την προέκταση του μετρό προς την Καλαμαριά και οι εργασίες στο συγκεκριμένο κομμάτι συνεχίζονται κανονικά. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER