Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Χωρίς λεωφορεία οι Δήμοι Λαγκαδά και Βόλβης, για τη μεταφορά μαθητών


Χωρίς λεωφορεία να τους μεταφέρουν στα σχολεία τους έμειναν ξανά μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, σε κοινότητες των Δήμων Λαγκαδά και Βόλβης Θεσσαλονίκης. 

Πρόκειται για τις λεγόμενες «άγονες» γραμμές σε Κορώνεια, Άσσηρο, Σταυρό και Προφήτη, στις οποίες μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα υπήρχαν ανάδοχοι, αλλά εξαιτίας μιας διαμάχης μεταξύ των αναδόχων (ενός τουριστικού πρακτορείου και του ΚΤΕΛ) δεν κατέστη εφικτή η παράταση της σύμβασης. 

«Είμαστε στη διαδικασία να επαναδιαπραγματευτούμε τα αδιάθετα δρομολόγια και αυτό πρόκειται να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη. 

Ευελπιστούμε να έλθουν οι ανάδοχοι λεωφορειούχοι και να δοθεί λύση στο πρόβλημα, γιατί είναι άδικο αυτό που γίνεται σε βάρος των μαθητών» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος Φάνης Παπάς. 

Κληθείς να σχολιάσει την κινητοποίηση μαθητών του Γυμνασίου- Λυκείου Κορώνειας (στα Λαγκαδίκια), οι οποίοι, σε ανοικτή επιστολή τους, αναφέρουν ότι είναι πλέον αναγκασμένοι να μετακινούνται με λεωφορείο του ΟΑΣΘ «στοιβαγμένοι, σαν πρόβατα, μέσα σε παλιά λεωφορεία, εκατό και παραπάνω άτομα σε λεωφορείο που εξυπηρετεί όχι μόνο μαθητές, αλλά και τον απλό κόσμο που πάει στην δουλειά του» πληρώνοντας, μάλιστα, το μαθητικό κόμιστρο των 50 λεπτών/ διαδρομή, ο κ. Παπάς σημείωσε ότι οι μαθητές δικαιούνται δωρεάν μεταφορικό έργο, βάσει των
προβλεπόμενων στον νόμο χιλιομετρικών αποστάσεων. 

Πρόσθεσε ακόμη, ότι στις περιοχές, τις οποίες εξυπηρετούν δρομολόγια λεωφορείων του ΟΑΣΘ, οι μαθητές θα έπρεπε, μέχρι την επίλυση του ζητήματος, να μπορούν να μετακινούνται δωρεάν με την επίδειξη του μαθητικού τους δελτίου. 

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η πρόταση προς τον ΟΑΣΘ αφορά μόνο σε μαθητές Γυμνασίων και
Λυκείων, καθώς δεν επιτρέπεται η μετακίνηση μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με
λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ενώ υπάρχουν και περιοχές, όπως ο Προφήτης, που δεν εξυπηρετούνται από δρομολόγια του ΟΑΣΘ.

Πηγή: ΑΠΕ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου