Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Τα καραβάκια επιστρέφουν στον Θερμαϊκό

Τρία καραβάκια ετοιμάζονται "πυρετωδώς" για να επιστρέψουν και πάλι στον Θερμαϊκό Κόλπο, ώστε να εξυπηρετήσουν χιλιάδες επιβάτες στο πλαίσιο της πιλοτικής θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας.

Πρόκειται για επιβατικά πλοιάρια, τα οποία καθημερινά, από τα μέσα Μαΐου, θα εκτελούν τακτικά δρομολόγια, προσφέροντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Ο "Κωνσταντής", ο "Άγιος Γεώργιος" και το "Θερμαϊκός 1" θα σηκώσουν άγκυρα και θα πραγματοποιούν δρομολόγια μεταξύ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και των ανατολικών ακτών του Θερμαϊκού Κόλπου. Φέτος, στις στάσεις αναμένεται να συμπεριληφθεί και η Καλαμαριά, ενώ στους νέους σταθμούς προβλέπεται να είναι επίσης η Αγία Τριάδα.

"Σχεδιάζουμε να ξεκινήσουν τα δρομολόγια με τα καραβάκια γύρω στις 12 - 15 Μαΐου, ενώ έχουμε προγραμματίσει νέες στάσεις σε Καλαμαριά και Αγία Τριάδα, ώστε να εξυπηρετήσουμε περισσότερο κόσμο.

Τα ακριβή δρομολόγια θα οριστούν το επόμενο διάστημα, ωστόσο σίγουρα τα καραβάκια θα αναχωρούν ανά μία ώρα" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πλοιοκτήτης Μάνος Κάιλας.

Σύμφωνα με την εταιρία "Thessaloniki Waterways", οι στάσεις που θα κάνουν τα καραβάκια, από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο, θα είναι: Λιμάνι Θεσσαλονίκης- Λευκός Πύργος- Καλαμαριά- Περαία- Νέοι Επιβάτες- Αγία Τριάδα.

Υπενθυμίζεται ότι, την περσινή χρονιά, τα καραβάκια μετέφεραν περίπου 40.000 επιβάτες, αρκετοί από τους οποίους ήταν ξένοι τουρίστες που βρέθηκαν στην πόλη για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

"Πέρσι ήταν περίπου 40.000 άτομα που εξυπηρετήθηκαν, ενώ φέτος ελπίζουμε πως ο κόσμος θα είναι περισσότερος αρκεί να έχει βελτιωθεί η πρόσβαση στους σταθμούς αλλά και να ευνοήσουν οι καιρικές συνθήκες" πρόσθεσε ο κ. Κάιλας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER