Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Τελειώνει το «μαρτύριο της σταγόνας» για το υπ.Υποδομών-Μεταφορών

Οι ημέρες μετρούν αντίστροφα. Το «ακέφαλο» (αυτοτελές μεν, συγχωνευμένο δε) υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών περιμένει την ορκωμοσία του αναπληρωτή υπουργού Χρίστου Σπίρτζη, προκειμένου να πάρει μπροστά, αφού οι «μηχανές είναι σβηστές» από τον… Δεκέμβριο.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση «έφαγε κράξιμο» για την καθυστέρηση της ορκωμοσίας (και όχι μόνο) του κ. Σπίρτζη. Ο αναπληρωτής υπουργός αναμένεται ότι θα αναλάβει (κι επίσημα) καθήκοντα αυτή την εβδομάδα ή το αργότερο, την επόμενη.

Το επόμενο βήμα είναι το ΦΕΚ με τις αρμοδιότητες και η στελέχωση των θέσεων των γενικών γραμματέων. Φαβορί για Γ.Γ. Μεταφορών είναι η κ. Πέτη Πέρκα (επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΕΕ), για Γ.Γ. Δημοσίων Έργων-Υποδομών ο κ. Γιώργος Δέδες (πρώην αντιπεριφερειάρχης Κορίνθου) και για Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ο κ. Δημήτρης Τζώρτζης (HOL, Intracom).

Με ενδιαφέρον αναμένεται η «συγκατοίκηση» του κ. Σπίρτζη με τον υπερ-υπουργό Οικονομίας και Υποδομών Γιώργο Σταθάκη. Επίσης, η αντίστοιχη «συγκατοίκηση» των γενικών γραμματέων με τον υπερ-γενικό γραμματέα Οικονομίας και Υποδομών Μάνο Μανουσάκη.

Σε «αναμμένα κάρβουνα» οι διευθύνοντες σύμβουλοι 
Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται οι διευθύνοντες σύμβουλοι ΔΕΚΟ του υπουργείου. Οι «μπλε» περιμένουν την αντικατάστασή τους, αφού η νέα κυβέρνηση, πέρα από την πίεση που δέχεται για την τοποθέτηση «δικών» της, θέλει να εφαρμόσει (και στις μεταφορές-υποδομές) τη δική της «φιλοσοφία».

Ορισμένες πληροφορίες θέλουν κάποιους διευθύνοντες συμβούλους να έχουν καταφέρει να «κλειδώσουν» την παραμονή τους. Γι΄αυτό φαίνεται ότι δόθηκε κι εντολή για ουσιώδη διοικητικά συμβούλια. Μάλιστα, σε έναν από αυτούς «ακούγεται» ότι προτάθηκε κι… αναβάθμιση σε καλύτερη ΔΕΚΟ.

Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένεται, εάν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν ζητήσει και λάβει κάποια «καρέκλα».

Τα ανωτέρω ίσως και να αποτελούν... πόθους. Ο κ. Σπίρτζης καλείται να αναλάβει τάχιστα και να δείξει άμεσο έργο, διότι αρκετοί υποστηρίζουν ότι χάθηκε ήδη πολύτιμος χρόνος. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER